Uutiset Maaseutu, Maatalous

Suomalaista maaseutua esittelevä lasten maatalousnäyttely Mansikki valloittaa Luonnonvarakeskuksen (Luke) Elonkierto-puiston syyskuun 7. päivänä. Luvassa on paljon koettavaa ja nähtävää niin lapsille kuin aikuisille.

Mansikin eläimiä.
Mansikissa voi ihailla maatilan eläimiä. Kuva: Ulla Harju.

Paikkansa lounais-hämäläisessä tapahtumatarjonnassa vakiinnuttanut koko perheen tapahtuma kerää yleisöä Jokioisille laajalti Etelä-Suomen alueelta. Viime vuonna Mansikissa vieraili ennätykselliset 6 200 ihmistä.
Elonkierto-puistossa perinteisiä maatilan eläimiä voi ihailla maksutta koko kesän ajan, ja Mansikki-päivänä on mahdollisuus ihastella myös aaseja, alpakoita, ankkoja ja ylämaankarjaa sekä poneja. Lapset voivat koittaa talutusratsastusta poneilla.

Ainutlaatuisia elämyksiä itse kokeillen

Lapset saavat kokea Mansikissa ainutlaatuisia elämyksiä, kuten oljissa hyppelyä, oikealla traktorilla ajamista, lampaan villan koskettamista tai maitokärryjen työntämistä. Upeassa puistossa riittää tilaa mitä erilaisimmille puuhapisteille aina hiekan lapioinnista puujalkakävelyyn. Joka vuosi yhtä suosittuja ovat nikkarointipisteet. Pienemmät lapset voivat harjoitella naulaamista pölkkyihin ja isommat rakentaa lintupönttöjä aikuisen avustuksella. Tänä vuonna alueella on myös autonrenkaita, joista lapset voivat rakentaa rataa ja temppuilla vapaasti.

Mansikki-tapahtumassa riittää paljon puuhattavaa lapsille.
Mansikki-tapahtumassa riittää paljon puuhattavaa lapsille. Kuva: Ulla Harju.

Mansikin avauspuheen pitää tapahtuman suojelija, Luken pääjohtaja Johanna Buchert. Ohjelmalavalla tahtia päivään lyö Panssariprikaatin VMTK-bändi Kimmo Kopran johdolla. Myös lastenorkesteri Sähköankerias saapuu Raumalta Jokioisille. Museorautatien höyryjunat ovat lisäksi ajossa koko päivän, ja illan hämärtyessä Minkiön asemalla nähdään ilotulitus.

Lasten maatalousnäyttely Mansikki lauantaina 7.9.2019 klo 10–18 Jokioisten Elonkierto-puistossa. Pääsylippu 5 euroa ja alle kolmevuotiaat veloituksetta. Kuudetta kertaa järjestettävä Mansikki on saanut alkunsa Leader-hankkeena vuonna 2014. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Jokioisten kunta, Jokioisten Osuuspankki ja Loimi-Hämeen Jätehuolto. Pääjärjestäjä LounaPlussan lisäksi tapahtuman taustalla ja joka vuosi laajenevassa yhteistyöverkostossa ovat Luke tiedetelttoineen, eri yhdistykset ja seudun yritykset sekä kunnan työpajat.

Mansikki ilmasta kuvattuna.
Mansikissa vieraili viime vuonna ennätysyleisö, 6 200 ihmistä. Kuva: Jaakko Heikkinen.

Lisätietoja:

Elina Hujanen, Leader LounaPlussa
puh. 050 3791 831, elina.hujanen@lounaplussa.fi

 

Mansikin logo.