Uutiset Kiertotalous, Talous, Yleinen

Luke, JAMK ja POKE tiedottavat:

Luonnonvarakeskus (Luke), Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto (POKE) ovat tehneet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä. Yhteistyöllä tavoitellaan osaamisen vahvistamista erityisesti liiketoiminnan, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden alueella osana kierto- ja biotalouden kokonaisuutta.

Sopimuksen tavoitteena on yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) biotalouden liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden kehittämisen alueella ottaen huomioon globaalin liiketoiminnan muutokset ja mahdollisuudet (esimerkiksi ilmastonmuutos, hiilensidonnan mahdollisuudet). Tämän myötä on tarkoitus kehittää TKI-toimintaa yhteisillä vahvuusalueilla, ennakoida tulevaisuuden tutkimus- ja kehittämistarpeita, luoda yhteistyön käytäntöjä ja kehittää yhteistyötä osana kansainvälisiä verkostoja.

– Sopimus merkitsee käytännössä myös koulutuksen kehittämistä yhteistyössä, kertoo JAMK Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen.

– Voimme hyödyntää yhdessä ja erikseen tuotettua tutkimustietoa erityisesti biotalous- ja maaseutuyritysten liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden näkökulmista.

Tämä tukee Lappalaisen mukaan JAMK:n uudistuvan agrologikoulutuksen tavoitteita, jossa monipuolisen substanssiosaamisen rinnalla opiskelijoille rakentuu vahva johtamis- ja liiketoimintaosaaminen.

– Yhteistyömme tiivistää luonnonvara-alan tutkimuksen ja koulutuksen vuoropuhelua, mahdollistaa uusia tutkimusavauksia biotalous- ja maaseutuyritysten kilpailukyvyn kehittämiseksi sekä edistää tutkimustiedon käytäntöön vientiä ja soveltamista koulutuksessa, toteaa johtaja Sari Forsman-Hugg Lukesta.