Uutiset Yleinen

Luke on Universumin opiskelijatutkimuksen 2018 mukaan Suomen luonnontieteiden opiskelijoiden keskuudessa toiseksi halutuin työpaikka. Tekniikan opiskelijoiden keskuudessa Luke ylsi halutuimpien työnantajien rankingissa sijalle 29.*

Aalto yliopistossa markkinointia pääaineenaan opiskeleva Meliina Leppälä on yllättynyt, miten monipuolista työ Luken viestintä- ja markkinointiharjoittelijana on ollut:

”En olisi etukäteen osannut kuvitellakaan, miten paljon tulisin kolmen kuukauden harjoitteluni aikana oppimaan! Ajatuksistani on oltu aidosti kiinnostuneita ja olen päässyt kehittämään uusia tapoja toimia ja viestiä asioista. Minulle se kertoo siitä, että täällä halutaan oppia koko ajan uutta. Se on ollut todella inspiroivaa ja antanut lisäpotkua opiskeluihin,” Meliina kuvailee kahden viikon päästä päättyvää korkeakouluharjoitteluaan.

Vastuullista duunia Lukessa ympäri vuoden

Luke on tänä vuonna ensi kertaa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Luken henkilöstöjohtaja Tiina Mellas kertoo, että Lukessa halutaan panostaa osaajiin kaikissa vaiheissa urapolkuja, ympäri vuoden:

työnantaja urapolku universum opiskelijatutkimus fiilis Tiina Mellas
Henkilöstöjohtaja Tiina Mellakselle on tärkeää tavata jokainen yksikkönsä uusi työntekijä henkilökohtaisesti.

”Asiantuntijaorganisaatiomme tärkein kulmakivi ovat täällä työskentelevät ihmiset. Meillä jokainen on oman työnsä asiantuntija. Lukessa on erilaisia urapolkuja, joiden avulla työntekijöidemme kehitystä alansa huippuosaajiksi tuetaan. Meillä panostetaan yhtä lailla uransa alkuvaiheessa oleviin opiskelijoihin kuin jo kansainvälisellä tasolla mainetta niittäneisiin professoreihinkin,” Mellas kertoo.

Ihmisiin panostaminen näkyy Meliinan mukaan Lukessa. Tulevaisuuden työpaikassa painaa työn sisällön lisäksi ehdottomasti yksi asia ylitse muiden: hyvä fiilis.

”Kiinnostavien työtehtävien ja kehittymismahdollisuuksien lisäksi minulle on tärkeää, että viihdyn tulevassa työpaikassani myös valmistumisen jälkeen. Lukeen on ollut joka päivä hauska tulla töihin, kun vastassa ovat olleet auttavaiset ja eteenpäin kannustavat työkaverit. Tätä ilmapiiriä tulee ikävä,” Meliina kertoo.

*Universumin opiskelijatutkimukseen vastasi 13 495 suomalaista korkeakouluopiskelijaa 40:stä eri korkeakoulusta. Yhteensä vastaajat antoivat 55 460 työnantaja-arviota.