Uutiset Yleinen

Luonnonvarakeskus saavutti korkeimman sijan Universumin tuoreessa tutkimuksessa halutuimpana työpaikkana luonnontieteiden opiskelijoiden joukossa. Viime vuonna Luke sijoittui tutkimuksessa toiseksi.*

Universumin opiskelijatutkimuksessa opiskelijat äänestävät vuosittain unelmatyönantajaansa. Kyseessä on Suomen suurin uratutkimus, jossa opiskelijat pääsevät kertomaan näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.

Luken henkilöstöjohtaja Tuija Heikkisen mielestä on hienoa, että Luke on saanut lisää tunnettuutta.

”Tulos on todella hieno! On mukavaa nähdä, että panostuksemme rekrytointiviestintään on kantanut hedelmää. Lukessa arvostetaan nuoria osaajia eri aloilta, sillä tutkimus elää ja nuorilla on tuoretta näkemystä ja ennakkoluulottomuutta”, Heikkinen kuvailee.

Tutkimustulosten mukaan eri alojen opiskelijat odottavat tulevalta uraltaan merkityksellisyyttä sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Työn ominaisuuksista tärkeimmiksi nousivat monipuoliset työtehtävät, kilpailukykyinen palkkaus sekä esimieheltä saatava tuki, luottamus ja koulutus.

”Nämä ominaisuudet ovat meillä tunnistettuja. Luke tekee ehdottomasti merkityksellistä työtä kestävän kehityksen ja biotalouden parissa. Työn ja vapaa-ajan tasapainoon sekä työn joustavuuteen kiinnitetään meillä myös paljon huomiota”, Heikkinen kertoo.

Maailmanluokan tutkimusta, monen alan osaajia ja merkityksellistä työtä

Tutkimustuloksia tukevat myös Luken harjoittelijoiden kokemukset työstä Lukella. Maija Rantala suoritti viime kesänä harjoittelunsa Luomuinstituutin viestinnän harjoittelijana. Kasvatustieteitä pääaineenaan opiskeleva Maija nappasi harjoittelupaikan peräti 150 hakijan joukosta.

Viime vuoden Luomuinstituutin viestinnän harjoittelija Maija Rantala.

”Olin että vau – miten juuri minut valittiin? Kyllä se varmaan on niin, että oma motivaatio vie usein pidemmälle kuin oma ala”, Maija kuvailee. ”Luulen, että Lukessa työstä merkityksellistä tekee se, että kaikki työtehtävät liittyvät ympäristöön ja luonnonvaroihin. Se on monelle täällä työskentelevälle sellainen sydämen asia, jonka kyllä huomaa työympäristössä ja -ilmapiirissä”, Maija jatkaa.

Harjoittelun aikana Maijan tehtäviin kuului monipuolisia viestinnän tehtäviä, kuten sosiaalisen median sisältöjen tuottamista, nettisivujen päivittämistä ja markkinointitavaroiden ideoimista ja messuilla edustamista.

Turun yliopistossa biokemiaa opiskeleva Santeri Kankaanpää suoritti korkeakouluharjoittelunsa Luonnonvarakeskuksella Jokioisten toimipisteellä maidon parissa.

”Olen kasvanut Jokioisilla, joten tiesin Luonnonvarakeskuksen jo ennestään, mutta vasta kun ala biokemian parissa alkoi kiinnostaa enemmän, tajusin, että Lukessa tehdään ihan maailmanluokan tutkimusta”, Santeri kertoo.

Maataloustieteilijä ja maisteriopiskelija Anniina Liimatainen puolestaan pääsi työskentelemään Helsingin Viikissä Luken harjoittelijana peltokasvien tuotantoon liittyvässä hankkeessa, joka tähtää ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen.

”Täällä Lukessa on tosi monen alan osaajia, mikä näkyy ja kuuluu täällä joka päivä. On hienoa päästä tutustumaan eri alojen osaajiin ja kuulemaan erilaisia keskusteluja. Lukessa pääsee konkreettisesti kiinni maatalouden tutkimukseen ja hyödyntämään käytännössä sitä, mitä koulussa on oppinut. Se on tosi innostavaa. Olen saanut täällä työskentelystä tosi paljon irti. Meillä on ollut ihan mahtava projektityöryhmä, jossa on ollut mukava tehdä töitä”, Anniina kuvailee.