Uutiset Maaseutu, Maatalous, Metsä

Tunnistatko metsässäsi juurikäävän aiheuttamia tuhoja? Entä kärsivätkö peltokasvisi tuhoista, joita et tunnista?  Tule Inkoon peltopäivään 9.7. Luken osastolle keskustelemaan ja saamaan vastauksia kysymyksiisi.

Luken osastolla pohditaan oikeaa kasvinsuojeluainevalintaa, tunnistetaan kasvintuhoojia sekä tutustutaan eri havainnointimenetelmiin ja tiedonkeruuseen.

Paikalla on peltokasvituhoihin erikoistuneita asiantuntijoita sekä metsän kasvitauteihin perehtynyt tutkija, jonka kanssa voi selvittää muun muassa juurikäävän hallintamenetelmiä. Voit myös tuoda tuholaisten vaivaamia kasveja katsottavaksi ja analysoitavaksi.

Luken osastolla voit tutustua myös Sieppari-hankkeeseen, jonka keskeisenä tavoitteena on vähentää ravinnehuuhtoumia vesistöihin lisäämällä talviaikaista kasvipeitteisyyttä kuminan, apilan ja nurmikasvien avulla. Lisäksi hankkeessa edistetään ravinteiden kierrätystä lannan ja odelman käyttöä tehostamalla.

Peltopäivä on kasvinviljelyn johtava valtakunnallinen ammatti- ja erikoisnäyttely. Esillä runsaasti uutta teknologiaa, työnäytöksiä sekä ammatti- ja tutkimustietoa.