Uutiset Kiertotalous, Ruoka, Ympäristö

Ruokahävikkiä syntyy kaikissa ruokaketjun vaiheissa, mutta ketjun loppupäässä ruoantuotannon vaikutukset ovat suurimmillaan, joten on erityisen tärkeä vähentää ruokahävikkiä näiltä sektoreilta.

FM Kirsi Silvennoinen tutki väitöskirjassaan ruokahävikkiä suomalaisessa ruokaketjussa sekä pohti keinoja sen vähentämiseen jätehierarkian mukaisesti erityisesti kotitalouksissa ja ravitsemispalveluissa, sekä millaisilla menetelmillä hävikkiä voidaan parhaiten tutkia. Silvennoisen väitöstilaisuutta voi seurata etäyhteydellä klo 12 alkaen:

FM Kirsi Silvennoinen väittelee 28.8.2020 kello 12 Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”Food Waste Amount, Type and Origin in Finland: Focus on Households and Food Services” (Ruokahävikin määrä, tyyppi ja alkuperä: tarkastelussa kotitaloudet ja ravitsemispalvelut). Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Kielikeskus, huone 115, Fabianinkatu 26.

Vastaväittäjänä on professori Horttanainen Mika, LUT-yliopisto, ja kustoksena on professori Helenius Juha.