Uutiset Metsä

Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Luonnonvarakeskus (Luke) järjestävät Drivers for Wood Construction -seminaarin Joensuussa 24.–25.9.2019.

Tapahtuma muodostuu varsinaisesta seminaarista 24.9. ja puurakentamisen kohdevierailuista 25.9. Paikalle odotetaan noin 100–150 asiantuntijaa Suomesta sekä ulkomailta.  Seminaari ja kohdevierailut ovat esitapahtuma Helsingissä järjestettävälle Forum Wood Building Nordic 2019 -konferenssille.

Seminaaripäivän teemana on ”Millä tavoilla puurakentaminen on potentiaalinen ratkaisu kestävään kasvuun tulevaisuudessa”.

– Tapahtumassa tuodaan esille yhteiskunnallisia ja elinkeinoelämän trendejä ja tekijöitä, jotka avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia puun käytölle modernissa kaupunkirakentamisessa. Näkökulmina ovat puumateriaalin hyvinvointivaikutukset ja antibakteerisuus sekä kaupunkien toimenpiteet kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi osana ilmastotavoitteita, kertoo projektipäällikkö Mikko Matveinen Karelia ammattikorkeakoulusta.

Modernia puurakentamista ja laadukasta sisäilmaa. Näkymä vuonna 2004 valmistuneen Joensuun Metla-talon aulatilasta. Kuva: Jussi Tiainen.

Luken erikoistutkija Riina Muilu-Mäkelä kertoo puun hyvinvointivaikutuksista seminaarin Well-being Effects of Wood in Indoor Applications -sessiossa.

Tapahtumassa kuullaan yrityksiä, jotka ovat onnistuneet tekemään puurakentamisesta menestyvää liiketoimintaa. Lisäksi esitellään esimerkkejä puurakentamisen tuotekehityksestä ja ajankohtaisista tutkimuksista. Vieraille esitellään myös laajasti Pohjois-Karjalan maakunnan ja Joensuun seudun puurakentamiseen liittyvää osaamista ja toimijoita.

Joensuun puurakentamisen kohteet tutuiksi

Vierailla on mahdollisuus tutustua paikallisiin puurakentamisen kohteisiin opastetulla kierroksella. Aamupäivällä 25.9. tutustutaan Joensuun uusimpiin puurakennuskohteisiin Joensuu Lighthouseen, Mehtimäen urheilupuistoon, Joensuun Pihapetäjään sekä Hukanhaudan päiväkotiin. Iltapäivän aikana tutustutaan Binderholz Nordic Oy:n toteuttamiin CLTrakenteisiin toimistorakennukseen, tuotantorakennukseen sekä 2-kerroksiseen pienkerrostaloon Lieksassa.

Seminaarin yhteydessä järjestetään Ruotsin suurlähetystön koordinoima Woodland Sweden -arkkitehtuurinäyttely.

Lisää teemoista ja ohjelmasta sekä ilmoittautuminen tapahtuman kotisivuilla.