Uutiset Kala

Luonnonvarakeskuksen (Luke) vuotuinen kysely Inarijärven kalastuksesta ja saaliista muuttuu sähköiseksi vuoden 2021 alusta alkaen. Kysely toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Erälupien kanssa.

Tarkkaile sähköpostiasi ja vastaa kyselyyn

Kysely lähetetään heti vuodenvaihteen jälkeen sähköpostitse niille paikallisille Inarin asukkaille, jotka ovat lunastaneet 3-vuotisen luvan. Kysely on aiempaa yksinkertaisempi, ja sen voi täyttää helposti myös matkapuhelimella.

Luke toivoo, että kyselyyn vastataan aktiivisesti, koska sähköpostiosoitteet löytyvät vain vajaasta 900 luvasta. Kaikkiaan lupia on hieman yli 2000.

– Mikäli luvassa on sellainen sähköpostiosoite, jota käytetään harvemmin, toivomme, että tarkkailette myös näihin osoitteisiin saapuneita viestejä vuodenvaihteen jälkeen. Kaikki vastaukset ovat arvokkaita. Myös ne, joissa on kalastettu vähän tai ei ollenkaan, korostaa erikoistutkija Teuvo Niva Lukesta.

Sähköinen kysely on anonyymi kuten aiemmin lähetetty paperikyselykin. Vastaustietoihin ei tallennu henkilötietoja, ainoastaan kalastusta koskevat tiedot. Kysely on tehty kirjepostina 1980-luvulta lähtien. Sähköiseen kyselyyn siirrytään, koska se on vähemmän työllistävä ja kirjepostia edullisempi vaihtoehto.