Uutiset Kala, Maaseutu, Maatalous

Jokioisilla sijaitsevassa Luonnonvarakeskuksen (Luke) Elonkierto-puistossa tutustutaan heinäkuun viimeisenä lauantaina 25.7. eläimiin ja ruokitaan niitä asiantuntijan johdolla. Ohjelmassa on lampaiden paimennusta koiran avulla ja lapsille talutusratsastusta. Myös ystäväkoirat ovat paikalla. Elokuussa kuunnellaan Herra Heinämäen lato-orkesteria ja vietetään kalailtaa.

Elonkierrossa on 25.7.2015 klo 12−15 eläimellistä menoa. Kuva: Paula Häyrinen
Elonkierrossa on 25.7.2015 klo 12−15 eläimellistä menoa. Kuva: Paula Häyrinen

Jokioisten Pitäjänpäivien ohjelmaan kuuluva, koko perheelle suunnattu Eläimellistä menoa -tapahtuma käynnistyy paimennusnäytöksellä klo 12 Elonkierron parkkipaikan viereiseltä laitumelta. Opastetulle kierrokselle lähdetään heti näytöksen jälkeen noin klo 12.15 Elonkierron portilta. Kierroksella käydään läpi perusasioita tuotantoeläimistä, tutustutaan puiston asukkeihin, ja lapset pääsevät ruokkimaan eläimiä. Päivän toinen paimennusnäytös alkaa klo 13.30 ja sen jälkeen alkaa opastettu kierros klo 13.45. Eläimellistä menoa -tapahtuma päättyy klo 15.

Ystäväkoirat esittäytyvät ja lapsille talutusratsastusta

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistys koirineen esittelee ystäväkoiratoimintaa klo 12–14. Toiminnassa koulutetut vapaaehtoiset vierailevat opetetun ja testatun koiran kanssa esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja nuorisotiloissa. Toimintaan kuuluu lisäksi vanhusten ja vammaisten parissa työskentely.

Lapsille on tarjolla talutusratsastusta pientä korvausta vastaan koko tapahtuman ajan. Ratsastamaan lähdetään Elonkierron makasiinilta. Makasiinikahvila on avoinna klo 10–17.

Herra Heinämäki lato-orkestereineen konsertoi

Luontokerho päättyy 5.8. Herra Heinämäen lato-orkesterin konserttiin Elonkierron makasiinilla. Konsertti on klo 18−20. Maksuttomaan konserttiin ovat tervetulleita myös muutkin kuin luontokerholaiset.

Elokuussa vietetään kalailtaa

Katiskasta kattilaan -teemakierros aloittaa 13.8. tapahtuman, joka päättyy Elonkierron makasiinin maalaistorille ja olutiltaan. Maalaistorilla on myynnissä myös kalaa ja kalatuotteita. Illan asiantuntijana on Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkija, Yle Radio Suomen Luontoillasta tuttu kala-asiantuntija Ari Saura.

Tapahtumat järjestää Luke yhteistyössä alueen yhdistysten ja yrittäjien kanssa. Elonkierto on koko perheen kohde, joka sijaitsee Jokioisissa Lounais-Hämeessä.