Uutiset Maaseutu, Maatalous

Millaista talousosaamista tulevaisuuden maatilayrityksissä tarvitaan? Miten uusin tieto parhaiten tukee käytännön johtamista maatiloilla? Miten maatalous säilytetään vetovoimaisena toimialana?  Auttavatko kansainväliset kokemukset maatalouttamme ottamaan kehitysloikkia? Ideoita ja keinoja saada maatalous uuteen nousuun esitellään ”Tuottajasta yritysjohtajaksi” Tulosstudiossa 17.3.2021 klo 13–15. 

Luken luokittelemat ja analysoimat 800 ideaa maatalouden kannattavuuden parantamiseen tuotettiin Farm Business Management – webinaareissa, joissa pureuduttiin maatilayritysten talous- ja johtamisosaamisen kehittämistarpeisiin. Webinaarien keskusteluihin osallistui satoja keskustelijoita ja ideoita työstettiin 28 ryhmäkeskustelussa.

– Maatilayrityksiä on johdettava tuloksellisesti ja kestävästi kuten muitakin yrityksiä. Tulosstudiossa käydään keskustelua siitä, millainen tutkimus, neuvonta ja koulutus parhaiten tukee maatilayrittäjiä ja miten uusin tieto muutetaan käytännön johtamiseksi maatiloilla.  Maatilayrittäjien on saatava hyvää liikkeenjohdon koulutusta ja neuvontaa, jotta he pystyvät kehittämään toimintaansa ja tuottamaan ruokaa, jolle on kysyntää. Parhaat käytännöt ja uusin tutkimustieto on saatava tuoreena sovellettavaksi maatilayritysten johtamiseen, koordinaattori Sari Forsman-Hugg AgriHubi-osaamisverkostosta painottaa.

Live-Tulosstudiossa ratkaisuehdotuksista käydään keskustelua asiantuntijavieraiden kanssa. Ulkomaan kirjeenvaihtajat tuovat mukaan kansainvälistä näkökulmaa. Tulosstudio on osa Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin toimintaa.

Seuraa Tulosstudiota suorana.

Osallistumislinkki löytyy myös tapahtuman sivulta.

 

Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubi kokoaa yhteen alan neuvonnan, tutkimuksen ja koulutuksen. Verkosto edistää maatilayritysten kilpailukykyä ja uudistumista. Luonnonvarakeskus (Luke) koordinoi verkoston toimintaa.