Innovatiivinen ruokajärjestelmä -ohjelma tukee kestävää, kannattavaa ja innovatiivista elintarvikeketjua sen kaikissa vaiheissa. Päämäärinä ovat kansainvälisestikin kilpailukykyinen ja vastuullinen elintarvikeketju ja hyvinvoivat kuluttajat.

Tavoitteenamme on parantaa eläin- ja kasvintuotannon sekä viljelyjärjestelmien kestävyyttä, kilpailukykyä ja monimuotoisuutta. Päämäärinä ovat uusien tuotantotapojen edistäminen sekä terveellisten, korkean lisäarvon ruoka- ja rehukonseptien kehittäminen.

 

 

Vuonna 2016 biotalouden tuotos Suomen kansantaloudesta oli 16 prosenttia.
Vuonna 2016 biotalouden tuotos Suomen kansantaloudesta oli 16 prosenttia. Lähde: Tilastokeskus

 

Innovatiivinen ruokajärjestelmä -ohjelman asiantuntijat

Katso myös