Innovatiivinen ruokajärjestelmä -tutkimusohjelman tutkimusalueet

”Ruokajärjestelmiin kohdistuu suuria globaaleja haasteita. Tarvitsemme tutkittua tietoa ilmastoneutraalista, vastuullisesta ja kilpailukykyisestä suomalaisesta ruoantuotannosta.” Ohjelmapäällikkö Johanna Vilkki


Genomiikka ja jalostus

  • Jalostusarvostelut, genominen valinta
  • Geenien kartoitus ja nutrigenomiikka
  • Geneettinen diversiteetti
  • Lisäys- ja lisääntymisteknologiat

Kestävä ja kilpailukykyinen kasvintuotanto

  • Kasvinterveys
  • Maaperäekologia
  • Viljelyjärjestelmät
  • Puutarha- ja kasvihuonetuotanto

Kestävä ja kilpailukykyinen eläintuotanto

  • Eläinravitsemus
  • Rehut
  • Mikrobiomit
  • Maitoketju

Lisäarvotuotteet ruokaketjusta ja vesiluonnonvaroista

  • Raaka-aineiden hyödyntäminen kestävästi
  • Raaka-aineiden ominaisuudet ja sovellettavuus
  • Prosessikehitys
  • Arvojakeiden talteenotto ja rikastaminen

Projektit

Katso Innovatiivisen ruokajärjestelmän kaikki projektit.


Katso myös