Innovatiivinen ruokajärjestelmä -tutkimusohjelman tutkimusalueet
Ruokajärjestelmiin kohdistuu suuria globaaleja haasteita. Tarvitsemme tutkittua tietoa ilmastoneutraalista, vastuullisesta ja kilpailukykyisestä suomalaisesta ruoantuotannosta.
Ohjelmapäällikkö Johanna Vilkki
Genomiikka ja jalostus
- Jalostusarvostelut, genominen valinta
- Geenien kartoitus ja nutrigenomiikka
- Geneettinen diversiteetti
- Lisäys- ja lisääntymisteknologiat
Kestävä ja kilpailukykyinen kasvintuotanto
- Kasvinterveys
- Maaperäekologia
- Viljelyjärjestelmät
- Puutarha- ja kasvihuonetuotanto
Kestävä ja kilpailukykyinen eläintuotanto
- Eläinravitsemus
- Rehut
- Mikrobiomit
- Maitoketju
Lisäarvotuotteet ruokaketjusta ja vesiluonnonvaroista
- Raaka-aineiden hyödyntäminen kestävästi
- Raaka-aineiden ominaisuudet ja sovellettavuus
- Prosessikehitys
- Arvojakeiden talteenotto ja rikastaminen
Projektit
Katso Innovatiivisen ruokajärjestelmän kaikki projektit.