Elonkierto on Luonnonvarakeskuksen Jokioisilla sijaitseva esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta ja sen sovelluksista. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Lehmät, hevoset ja lampaat laiduntavat puistossa kesäisin.

Kävijä pääsee tutustumaan harvinaisiin itäsuomalaisiin kyyttölehmiin ja vasikoihin. Viljelykset ja opastaulut johdattavat pellon maailmaan. Myös viljat, yrtit ja ketokukat kukoistavat Elonkierrossa. Viljelyn ympäristövaikutuksia ja ilmastonmuutosta esitellään havainnollisesti.

Puisto sijaitsee Loimijokilaaksossa Ojaisten peltoalueella ja rajoittuu Jokioisten kartanoiden vanhaan kartanonpuistoon. Elonkierto on avoinna kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin joka päivä. Puistoon on vapaa pääsy klo 6−23.

Kuva: Tapio Tuomela / Luken arkisto
Kuva: Tapio Tuomela / Luken arkisto

Puistoon voi tutustua joko itsenäisesti tai opastetulla kierroksella

Elonkierros tehdään kahden kilometrin pituista polkua pitkin. Opastaulut helpottavat tutustumista esittelykohteisiin. Ryhmille on tarjolla ennakkoon tilattava maksullinen opastus. Opastettu kierros kestää noin puolitoista tuntia.

Opastuksen voi varata sähköisellä varauslomakkeella, jonka löydät sivun alareunasta. Vahvistamme varauksesi sähköpostilla. Lisätietoja voit tarvittaessa kysyä Anneli Nuoranteelta, anneli.nuoranne@luke.fi.

Koululaisille Elonkierto tarjoaa virkistävän oppimisympäristön tavallisen luokkaopetuksen tueksi ja vastapainoksi. Opastettuja kierroksia koululaisille järjestetään elokuusta syyskuun puoliväliin. Koululuokille ne ovat maksuttomia.

Lue lisää täältä.

Elonkierrossa on tapahtumia koko perheelle

Maksuttomilla teemakierroksilla käsitellään luonnonvaroihin liittyviä ajankohtaisia aiheita maan parhaiden asiantuntijoiden johdolla.

Elonkierron luontokerho tarjoaa elämyksellisiä luontokokemuksia ja iloista yhdessäoloa lapsille. Kesän uutuus tiedeluontokoulu tarjoaa kesälomalaiselle sopivan rentoa yhdessäoloa kavereiden kanssa ja tutustumista luonnon ihmeisiin itse tehden ja kokeillen.

Puistoon tutustumisen jälkeen voit virkistäytyä Elonkierron Makasiinikahvilassa, jota ylläpitää 4H-yhdistys. Myös lähistöllä sijaitseva Luken henkilöstöruokala Ometta on vierailijoiden käytettävissä.

Esittelykohteet

Pääset tutustumaan esittelykohteisiin täältä.

Palvelut

Makasiinikahvilassa on tarjolla kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja leivonnaisia. Kahvila on avoinna kesäisin säävarauksella. Huomioithan, että isommille ryhmille on hyvä varata kahvitus etukäteen suoraan 4h-yhdistykseltä, joka ylläpitää kahvilaa.

Tiedustelut ja varaukset: Satu Jokinen puh. 050 400 1113, sähköposti: jok-yp4h(at)suomi24.fi.

Elonkierron alueella on kaksi wc:tä. Toinen sijaitsee puiston keskellä olevan ladon takana ja toinen P-paikan päädyssä olevan metsikön reunassa.

Osoite

Elonkierto sijaitsee Jokioisilla Turku–Hämeenlinna-tien (valtatie 10) läheisyydessä noin 10 kilometriä Forssasta. Puiston osoite: Elonkierto, Ojaistentie 44, 31600 Jokioinen.

Elonkierron opastuksen varauslomake

  • esim. Jukolan veljekset
  • varaus vahvistetaan sähköpostilla
  • ilmoita kaksi vaihtoehtoista päivämäärätoivetta
  • :
  • ilmoita kellonaikatoiveesi seuraavaksi
  • :
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Yläreunan kuva: Janne Lehtinen / Luken arkisto

Elonkierto_logo

Katso myös