Luonnonvarakeskus kerää yhteistyössä Suomen riistakeskuksen kanssa näytteitä saaliiksi saaduista majavista Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueelta sekä Länsi-Lapin kunnista. Näytteitä kerätään myös pyynti- ja poikkeuslupien nojalla saaliiksi saaduista euroopanmajavista.

Majavista pyydetään lähettämään nyljetty pää sekä tieto vähintään eläimen pyyntipaikasta (vesistö/kunta) ja -ajasta. Tutkimuslaitos huolehtii kallojen preparoinnista ja palauttaa myöhemmin puhdistetut kallot metsästäjille.

Ohjeet majavanäytteiden lähettämiseen

  • Majavan pää on hyvä kääriä paksusti paperiin ja pakata sen jälkeen vahvatekoiseen muovipussiin, mielellään pari päällekkäin vuotamisen ja hajuhaittojen estämiseksi.
  • Saalistietolomake liitetään erilliseen pussiin suljettuna paketin mukaan.
  • Pussit pakataan vielä pahvilaatikkoon. Näytteet lähetetään mieluiten pakastettuna matkahuollon kautta MIELELLÄÄN ALKUVIIKOSTA (ma-ke) seuraavaan osoitteeseen:Luonnonvarakeskus
    Kaarina Kauhala
    Itäinen Pitkäkatu 3 A
    20520 TURKU

Lähetys on maksuton, kun pakettiin merkitään tunnus ’MAJAVA’

Selvitystä varten otamme kiitollisina vastaan myös valokuvia ja tietoja mainitulta alueelta aiemmin pyydettyjen majavien preparoiduista kalloista. Kallon yläpuolelta otetun valokuvan voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kaarina.kauhala@luke.fi tai kirjeitse yllä mainittuun osoitteeseen. Kuvan ohessa pyydämme toimittamaan tiedot pyyntipaikasta (vesistö/kunta) ja -ajasta, sekä majavan sukupuolesta ja painosta, mikäli ne ovat tiedossa.

Näytekeräyksellä kartoitetaan majavien esiintymisalueita.

Ajankohtaiset

Ei ajankohtaisia artikkeleita aiheesta

Blogit

Ei blogikirjoituksia aiheesta