Kasvigeenivaraohjelman asiantuntijat osallistuvat mahdollisuuksien mukaan eri oppilaitoksissa annettavaan opetukseen. Tavoitteena on tukea sitä, että Suomessa säilyisi riittävä kasvigeenivarojen monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käyttön asiantuntemus.

Viljelykasvien monimuotoisuuden opettamisen tueksi on perustettu monipuolinen GeenivaraOppi.fi-sivusto. Se on Pedanetissä vapaasti koulujen ja oppilaitosten käytettävissä.

Suomalaisten puutarhakasvien geenivaroja esitellään Wendan puutarhassa, Ferrarian rinteessä, Jokioisten kartanopuistossa sekä Arboretum Yltöisissä. Myös Elonkierron puistossa pääset tutustuman geenivaroihin.

Historiallinen puutarha voi saada tunnuskasvistatuksen

Kasvigeenivaraohjelma voi myöntää historiallisen puutarhan tunnuskasvistatuksen nostamaan esiin kohdepuutarhan alkuperäistä ja vanhaa kasvilajistoa. Tunnuskasvi voidaan valita puutarhaan, joka on Firenzen julistuksen mukainen historiallinen puutarha tai puisto.

Historiallisen puutarhan tunnuskasvistatuksen ovat toistaiseksi saaneet Annalan syreeni, Kultarannan harmaadouglaskuusi, Sagalundin juhannuspioni, Tervapääskyn huvilapuutarhan kultaterttuselja ja Porkkalan kartanon jättiagaave.

Pääset tutustumaan tunnuskasveihin ja puutarhoihin klikkaamalla alla olevia kuvakkeita:

Juhannuspioni

Syreeni

Kultaterttuselja

Jättiagaave

Harmaadouglaskuusi