Elonkierto är Lukes demonstrationspark i Jockis. Där får besökare information om forskning i naturresurser och tillämpning av den. I Elonkierto kan besökare lära sig hur människan och naturen växelverkar och hur forskning tillämpas.

Besökare kan se sällsynta finska kor och kalvar. Odlingarna och informationstavlorna berättar om åkerbruk. Även olika sädesslag, örter och ängsblommor blomstrar i Elonkierto. Besökare får information om odlingens miljökonsekvenser och klimatförändringen på ett åskådligt sätt.

Elonkierto håller öppet från början av juni till mitten av september varje dag. Fritt inträde till parken kl. 6−23.

Kuva: Tapio Tuomela / Luken arkisto
Foto: Tapio Tuomela

Besökare kan bekanta sig med Elonkierto på egen hand längs en två kilometer lång stig. Avgiftsbelagda guidningar (på finska eller på engelska) kan bokas för grupper på förhand. En guidad rundvandring tar ca en och en halv timme.

Guidningar kan bokas via Anneli Nuoranne, anneli.nuoranne@luke.fi.

För skolelever erbjuder Elonkierto en inspirerande inlärningsmiljö. Guidade rundvandringar ordnas för skolelever från augusti till mitten av september. De är avgiftsfria för skolklasser. Under avgiftsfria temarundvandringar med landets bästa experter behandlas aktuella teman relaterade till naturresurser. Elonkiertos naturklubb erbjuder i sin tur naturupplevelser och trevlig samvaro för barn. Sommarsäsongen avslutas med jordbruksmässan för barn Mansikki.

Adress Ojaistentie 44, 31600 Jockis.

Bilden uppe på skärmen: Janne Lehtinen

Nyheter

Inga nyheter om detta ämne

Blogginlägg

Inga blogginlägg om detta ämne