Hoppa till huvudinnehållet

Luke.fi och stat.luke.fi sajter har förnyats

Nyheten 23.3.2022
Tags:

Den förnyade webbplatsen Luke.fi slår ihop två tjänster som tidigare varit separata. Luke.fi innehåller nu också den livsmedels- och naturresursstatistik som Luke producerar och som tidigare fanns i tjänsten stat.luke.fi.

Vårt mål har varit att göra webbplatsen så lättanvänd och tillgänglig som möjligt. I utvecklingsarbetet har det också varit viktigt att webbplatsen är tillgänglig med mobiltelefoner och surfplattor, eftersom omkring hälften av besökarna använder mobila enheter.

Olika avsnitt på webbplatsen

Du kan gå från ett avsnitt till ett annat med Menu-funktionen eller till exempel via länkarna som finns på förstasidorna för avsnitten.

  • I avsnittet Aktuellt hittar du nyheter, blogginlägg, statistik- och uppföljningspubliceringar, evenemang och podcasts.
  • I avsnittet Forskning presenteras Naturresursinstitutets forskningsprogram och -områden utförligare och mer omfattande än tidigare. Aktuella ärenden hittar du i samband med programmen. Här hittar du också de nya projektsidorna och på dem publikationer för projekten samt aktuella innehåll som publicerats på Luke.fi.
  • I avsnittet Uppföljningar hittar du av Naturresursinstitutet genomförda uppföljningar av naturresurser och miljön samt aktuella publikationer om uppföljningarna. Beskrivningarna om uppföljningarna leder till uppföljningsdata som till exempel finns i Naturresursinstitutets sektortjänster.
  • I avsnittet Statistik ingår omkring 60 livsmedels- och naturresursstatistiker som publiceras av Naturresursinstitutet och deras aktuella statistikpubliceringar. Här berättar vi också till exempel om statistiska förfrågningar och datainsamlingar. Det statistiska innehållet fanns tidigare på den separata webbplatsen stat.luke.fi. Den gamla webbplatsen för statistiken läggs ner den 5 april.
  • I avsnittet Tjänster berättar vi hurdana tjänster vi tillhandahåller för närings- och företagsverksamheten och hurdana samarbetsmodeller vi har. Här hittar du våra exempel från kunder.
  • I avsnittet Info om Luke berättar vi om Naturresursinstitutet som organisation. Här hittar du även till exempel lediga jobb och information om karriärmöjligheter vid Naturresursinstitutet.
  • I Kontaktuppgifter hittar du våra experters sidor och en sammanfattning av våra kontaktuppgifter för olika behov.

 

Ofta är det bra att använda sökfunktionen som finns i övre kanten av varje sida. Efter att ha gjort en sökning kan du avgränsa sökresultatet efter till exempel innehållstyp eller ämne.

På sidor som har blåa temaknappar under rubrikerna leder knapparna till mer innehåll om samma tema.