Erilaisia vaihtoehtoja mittausmenetelmäksi

****************************************************************************************************************************************************************************************************

 

hävikkim

Hävikkimestarilla voit puolittaa ruokahävikkisi ja parantaa tulostasi:

Lassila & Tikanoja on kehittänyt uuden työkalun ruokahävikin mittaamiseen ja vähentämiseen

 • Sovellus on helppo käyttää ja kirjaus sujuu työn ohessa
 • Tarkka tieto ruokahävikistä tallentuu reaaliajassa pilveen
 • Raportit auttavat löytämään järkevimmät toimenpiteet hävikin vähentämiseen
 • Tietoa hyödyntämällä ravintolan työntekijät kasvavat hävikin vähentämisen mestareiksi
 • Hävikkimestarin pilotissa lounasravintolan ruokahävikki tippui puoleen
 • https://www.youtube.com/watch?v=qDO0TKTOnlE

 

***********************************************************************************************************************************************************************************************************************

 

    Unilever: Hallitse hävikkiä ja säästä rahaa & ympäristöä.

Unilever Food Solutions –tiimi tahtoo auttaa ruoka-alan ammattilaisia vähentämään hävikkiä. Yli viidesosa suomalaisten ammattikeittiöiden ruoasta päätyy roskiin. Se on ympäristön kannalta kestämätöntä, mutta myös ravintolan talouden. Pienentämällä hävikkiä on mahdollista säästää rahaa, eikä se ole edes monimutkaista. Tarjoamme yksinkertaiset ja helposti toteutettavat hävikin hallinnan työkalut käyttöönne ilmaiseksi. Kutsu henkilöstö koolle, ja tarttukaa yhdessä haasteeseen!

Tutustu työkaluihimme täältä: www.ufs.com/havikki

Linda Sainomaa Channel Marketing Manager,  linda.sainomaa@unilever.com, www.ufs.com

**************************************************************************************************************************************************************************************************************************

elomatic

Ruokahävikin mittaus ja seuranta

Ruokahävikki ja siitä syntyvät kustannukset ja ympäristövaikutukset ovat maailmanlaajuisia ongelmia. Pystyäksemme vähentämään ruokahävikkiä tulee meidän muuttaa ajattelutapaamme ja käyttäytymistämme.

Miten vaikuttaa kulutustottumuksiimme? Kysymystä Elomaticissa pohdittuamme keinoiksi olemme valinneet syntyvän ruokahävikin mittaamisen, mittaustulosten näkyväksi ja ymmärrettäväksi saattamisen sekä kuluttajien omatuntoon vaikuttamisen sosiaalista painetta unohtamatta. Teknisenä ratkaisuna on syntynyt ESCflow–jätevirtamittarimme.

Jätevirtamittari mittaa jätelinjastolla jokaisen ruokailijan jättämän syömäkelpoisen lautastähteen määrän ja antaa ruokailijalle reaaliaikaisen palautteen poisheitetyn ruuan määrästä. Jätevirtamittarin käyttöliittymän kautta ruokailija pystyy lisäksi antamaan palautetta syömästään ruuasta ravitsemuspalvelun henkilökunnalle. Vuorovaikutus ravitsemuspalvelun ja asiakkaan välillä toimii saumattomasti.

Jätevirtamittarin hyödyt ravitsemuspalveluille

 • Kustannusten ja ympäristövaikutusten vähentäminen
 • Yrityksen vihreän imagon kasvattaminen
 • Kulutuskäyttäytymiseen vaikuttaminen
 • Ravitsemuspalveluiden toiminnan tehostaminen

Jätevirtamittarin toimintoja

 • Käytössä reaaliaikainen tieto (tieto verkon välityksellä henkilökunnalle)
 • Syy-seuraussuhteiden analysointi (tyytyväisyyden ja lautashävikin korrelaatio)
 • Raportointi, kun käytössä on historiatieto
 • Mittaustulosten vertailu (eri ruokalajien, ajankohtien, jätelinjastojen tai toimipaikkojen välillä)
 • Mittaustulosten graafinen ja selkeä esitys verkossa (helppo tulkita)
 • Mittaustulosten esitys ruokailijoille graafisessa muodossa
 • Ravitsemuspalveluissa tehtyjä muutoksia voidaan arvioida ennen ja jälkeen suoritettujen mittausten avulla
 • Mitatun tiedon esitys hiilijalanjälkilukuina tai euroina (mahdollistaa vertailun muihin kulutuslukuihin) (kehityksen alla)
 • Räätälöitäviä toimintoja

Muut palvelut

 • Ylläpito- ja huoltopalvelut
 • Laitteisiin liittyvät räätälöinnit
 • Järjestelmiin ja ohjelmistoihin liittyvät räätälöinnit ja lisäpalvelut
 • Ravitsemuspalveluryityksen muu toiminta

**************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Ylijäämän ei enää tarvitse olla hävikkiä – ResQ Club -palvelu saa ruuat hyvään käyttöön

Ravintolat, leipomot ja delikioskit, jotka haluavat palvella asiakkaitaan nopeasti ja samalla säilyttää tuoreen, monipuolisen valikoiman kohtaavat väistämättä dilemman palvelutason ja ylijäämän välillä: Tarkkaa asiakkaiden määrää ja näiden mieltymyksiä eri annosten tai tuotteiden välillä on mahdoton ennustaa tarkasti. Esimerkiksi sää saattaa joissain toimipisteissä johtuu kymmenien prosenttien heilahteluun kysynnässä.

Mittaaminen ja oppivat algoritmit voivat auttaa parentamaan ennustamista, mutta jos ylijäämä halutaan vetää minimiin, joudutaan väistämättä välillä myymään osalle asiakkaista ei-oota.

Suuren suosion saavuttanut ResQ Club -ruuanpelastuspalvelu ratkaisee tämän dilemman. Palvelun avulla ruokapalvelutarjoajat voivat ylläpitää tuoreen, monipuolisen tarjonnan tarjoiluaikansa loppuun asti – ja silti välttää hävikin.

Kuinka tämä on mahdollista?

Kätevällä selainkäyttöliittymällä ylijääneet annokset voi ilmoittaa ResQ Club -palveluun ”pelastettaviksi” 40-70 % alennettuun hintaan. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät voivat ostaa näitä annoksia suoraan kännykkäsovelluksella tai omalla selainkäyttöliittymällään ja noutaa ne tarjoajan toimipisteestä ilmoitetulla aikavälillä.

Käyttäjät saavat lähiseudulla jäljellä olevista ja omaan ruokavalioonsa sopivista annoksista push-notifikaatioita, joten ruuat voivat pelastua lyhyelläkin varoitusajalla! Näin ylijäämän ei enää tarvitse tarkoittaa hävikkiä. Palveluun on rekisteröitynyt jo yli 50,000 käyttäjää ja tarjoajakumppaneita on Suomessa kolmisensataa. Nykyisellään palvelussa pelastetaan arkisin 500-700 ruoka-annosta, noin 70 % ilmoitetuista.

Haluamme yhdessä kumppaniemme sekä aktiivisten klubilaisten kanssa jatkuvasti kehittää palvelua paremmin kaikkien osapuolten tarpeisiin sopivaksi sekä löytää luovia ratkaisuja hävikin eliminointiin uusilla sovellusalueilla.

Palvelusta kiinnostuneita ruokapalvelualan toimijoita sekä jälleenmyyjiä suositellaan olemaan yhteydessä nettisivuiltamme (https://resq-club.com/#providers) löytyvän lomakkeen kautta tai mailaamalla osoitteeseen partners@resq-club.com.

Keskustellaan lisää ja eliminoidaan tarpeeton hävikki yhdessä!