Hankkeen tavoitteena on luoda kokonaiskuva, miten ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion syöminen, ruokahävikin vähentäminen ja elintarvikeviennin kaksinkertaistaminen vaikuttavat ruokavalion ja maataloustuotannon ilmasto- ja ympäristövaikutuksiin ja kotimaiseen maataloustuotantoon, sen kannattavuuteen ja toimintaympäristöön. Erityistä huomiota kiinnitetään taakanjakosektorin ja maankäyttösektorin (LULUCF) kasvihuone-kaasupäästöihin ja maaperän hiilivaraston rooliin.
Hanke tuottaa raportin suomeksi ja englanniksi, kaksi policy briefiä ja useita lehitjuttuja. Hanke järjestään työpajoja ja sille avataan omat nettisivut Luken sivustolle.
Kesto
1.2.2018–30.4.2019
Koordinaattori
Suomen ympäristökeskus SYKE
Partnerit
Suomen ympäristökeskus SYKE
Suomen ympäristökeskus SYKE
Rahoittaja
Valtioneuvoston päätöksentekoa tukeva selvitys- ja tutkimustoiminta