Mansikki Lasten maatalousnäyttely

Mansikki

Alkamispäivä

01.02.2016

Päättymispäivä

31.12.2016

Tiivistelmä

Lasten maatalousnäyttely Mansikki järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2014 MTT:n (nyk. Luke) Elonkiertopuistossa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä LounaPlussa Ry:n, Jokioisten Maamiesseuran, Maa- ja kotitalousnaisten, MTT:n sekä muiden paikallisten yhdistysten kanssa. Tapahtumaa koordinoi ja järjestelyistä vastasi LounaPlussa ry. Luonnonvarakeskus vuokrasi Elonkierron tapahtuman toteutuspaikaksi ja MTT:n alueita paikoitustilaksi. Kävijöitä näyttelyssä oli yli 4000. Tapahtuma saavutti niin hyvän suosion, että se toteutettiin uudestaan jo seuraavana syksynä. Tuolloin kävijämäärä oli kasvanut jo lähes 5000.

Tapahtuman tavoitteena on tarjota lapsille ja lapsiperheille mahdollisuus tutustua suomalaiseen ruuantuotantoon ja maaseutuympäristöön, kokea ja kosketella. Elonkierron eläinten lisäksi kävijät pääsevät tutustumaan myös erikoisempiin kotieläimiin. Lapsilla on mahdollisuus ratsastaa ponilla ja ajaa traktorilla. Puintinäytös kertoo sadonkorjuusta, ja nosturikyydistä voi ihailla upeaa näköalaa yli tapahtumapaikan ja Loimijoki-laakson. Luonnonvarojen tutkimusta tehdään käsin kosketeltavaksi Luken tutkijoiden tiedeteltassa. Esiteltävät aiheet on valittu koko perheelle sopiviksi.

Tapahtuma toteutetaan pääasiassa talkoovoimin, noin puolitoista sataa talkoolaista on mukana. Elonkierron henkilökunta ja Luken Viestintä osallistuvat tapahtuman järjestämiseen työajalla.

Lasten maatalousnäyttely on oivallinen paikka neuvoa ja opettaa, mutta myös luoda mielihyvää ja tukea perheiden viihtymistä yhdessä. Mansikki kertoo tutkimuksesta myönteisellä, tavalliselle kansalaiselle helposti ymmärrettävällä tavalla ja kehittää alueen yhdistysten, järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistoimintaa.