Low-input food products: requirements for processing

LoPro

Alkamispäivä

01.03.2017

Päättymispäivä

31.12.2019

Tiivistelmä

Tausta ja tavoitteet
Tutkimuksessa kootaan tietoa prosessoiduista elintarvikkeista, joilla on pitkä säilyvyysaika, heikko ravitsemuksellinen laatu tai joita on rikastettu eri komponenteilla ja niiden terveellisyyttä, turvallisuutta ja kestävyyttä verrataan minimaalisesti prosessoituihin elintarvikkeisiin. Low-input elintarvikkeiden prosessointimenetelmiä, potentiaalisia uusia elintarvikkeita ja parannettuja prosessointimenetelmiä sekä niiden ympäristövaikutuksia arvioidaan.

Tavoitteet, vaikuttavuus ja hyödyt

Tietoa kootaan prosessoiduista elintarvikkeista, joilla on pitkä säilyvyysaika, heikko ravitsemuksellinen laatu tai joita on rikastettu eri komponenteilla. Niiden terveellisyyttä, turvallisuutta ja kestävyyttä verrataan minimaalisesti prosessoituihin elintarvikkeisiin. Low-input elintarvikkeiden prosessointia, uusia potentiaalisia elintarvikkeita ja parannettuja prosessointimenetelmiä sekä niiden ympäristövaikutuksia selvitetään.

Tutkimuksesta kootaan loppuraportti.