Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä

Leg4Life

Alkamispäivä

01.06.2019

Päättymispäivä

31.08.2022

Tavoitteet

Leg4Life on Helsingin yliopiston, Luken ja THL:n konsortiohanke, joka tavoitteena on edistää siirtymistä ilmastoneutraaliin ruokaketjuun. Hankkeessa keskitytään Suomen ilmasto-olosuhteissa menestyviin palkokasveihin, kuten herneeseen, härkäpapuun ja lupiiniin. Tavoitteena on edistää palkokasvipohjaista alkutuotantoa, kehittää palkokasvipohjaisia tuotteita sekä tutkia palkokasvien tuotannon ja käytön lisäämisen vaikutusta ravitsemukseen ja terveyteen, yhteiskuntaan, talouteen ja ympäristöön.

Tuotokset

Hankkeen tuotokset sisältävät: a) uusia viljelykäytäntöjä palkokasvien kestävään tuotantoon, b) innovaatioita parannettuja ravitsemuksellisia ominaisuuksia sisältävien palkokasvien suunnitteluun, c) tietoa palkokasvien terveysvaikutuksista, d) ymmärrystä kuluttajien ruokakäyttäytymisestä ja toimenpiteistä sen muuttamiseksi kasvispainotteiseksi, e) kestävyys- ja kustannus-hyötyanalyyseja palkokasvipohjaisen ruokajärjestelmän ympäristöllisestä ja sosiaalisesta kestävyydestä.