Nibio-Luke IPM-yhteistyö

IPM-NO-FI

Alkamispäivä

02.11.2015

Päättymispäivä

29.02.2016

Tiivistelmä

1) Tausta ja tavoitteet: Integroidun kasvinsuojelun (IPM) tutkimus ja kehittäminen yhteistyössä Pohjoismaiden välillä on järkevää ilmastollisten ja tuotannollisten samankaltaisuuksien vuoksi. Yleiseurooppalaisen C-IPM-hankkeen (Coordinated IPM) puitteissa Luke ja vastaava Norjan tutkimuslaitos Nibio (Norsk Institut for Biookonomi, ent. Bioforsk) ovat tiivistäneet keskinäistä yhteistyötään ja osallistuvat mm. samaan konsortioon, joka hakee tutkimusrahoitusta kasvintuhoojien ennustejärjestelmien yhtenäistämiseksi Itämeren alueen maissa. Nibio tukee yhteistyötä Luken kanssa myös rahallisesti.

2) Toteutus: Tehdyn sopimuksen mukaisesti Nibio tukee yhteistyötä Luken kanssa 100 000 Norjan kruunulla syksyn 2015 ja alkukevään 2016 aikana IPM-tutkimuksen alalla.

3) Tuotokset: Yhteinen rahoitushakemus C-IPM:n ensimmäiseen Eranet-hakuun. Julkaisuyhteistyö (review-artikkelit, muut yhteiset julkaisutuotokset)

4) Vaikuttavuus ja käytäntöön vienti: IPM-tutkimuksen vahvistuminen ja uudistuminen Lukessa ja Nibiossa, rahoitusmahdollisuuksien parantuminen yhteistyön kautta, tiedonsiirron tehostuminen IPM-asioista Norjan ja Suomen välillä.

5) Asiakkaat: Pelto- ja puutarhakasvien tuotanto Suomessa ja Norjassa.