Tunisian perunantuotannon kehittäminen – tavoitteena ympäristöystävällisempi viljely

IKI-Tunisia

Alkamispäivä

01.09.2013

Päättymispäivä

31.12.2018

Tavoitteet

Tämän hankkeen tavoitteena on aloittaa tunisialaisen perunalajikkeiston viljely ja aikaansaada taudinkestävien ja korkean suolapitoisuuden kestävien perunoiden kaupallinen tuotanto. Sfaxin yliopisto on aikaisempien eri hankkeiden kautta tuottanut perunan jalostusaineistoa, jolla on potentiaalia kaupalliseen tuotantoon. Aineistossa on todettu suolatoleranssia ja niistä on selektoitu kasvitauteja kestäviä linjoja seuraavia tauteja vastaan: PVY, Fusarium solani -sieni, Rhizoctonia solani (perunaseitti) and Pythium aphanidermatum (sydänmätä). Hankkeen tavoitteena on saada tuotettua kyseisistä perunalinjoista UPOV-standardit täyttävää tauditonta siementä ja saada lajikkeet kaupallisille markkinoille Tunisiassa ja lisätä samalla Pohjois-Afrikan maiden ruokaturvaa.

Tuotokset

Laitehankintalista. Tulokset perunan bioyhdisteistä. Konferenssiabstrakti.