Gluteenittomien vaihtoehtojen tuotantojärjestelmät (Viljelytekniikka, prosessointi, analytiikka (proteomiikka), talous)

Gluteenittomien vaihtoehtojen

Alkamispäivä

01.04.2016

Päättymispäivä

31.12.2018

Tiivistelmä

Valkuaispitoisten mutta gluteenittomien raaka-aineiden ja tuotteiden kysyntä kasvaa. Gluteenittomien raaka-aineiden kuten riisin, hirssin ja maissin tuontimäärät ovatkin kasvussa, koska kotimainen tuotanto ei pysty vastaamaan kulutuksen kasvua. Fermentaatioilla on pitkä historia ja hyviä käytäntöjä noudattamalla se on edullinen, turvallinen, ympäristöystävällinen, vähän energiaa kuluttava elintarvikkeiden valmistus- ja säilöntämenetelmä. Fermentoitujen elintarvikkeiden käytön vaikutukset ulottuvat ihmisten yleiseen terveyteen.