Siirry pääsisältöön

Kannattava ja ympäristöystävällinen sianlihan tuotantoketju: Eläinaineksen tehokas hyödyntäminen sikatiloilla

ElSi

Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen sianlihatuotannon kilpailukykyä ja kannattavuutta painottuen eläinaineksen tehokkaaseen käyttöön tiloilla huomioiden sikatalousyrittäjien, eläinten ja ympäristön hyvinvointi. Tässä hankkeessa etsitään myös uusia, sianlihantuotannon toimijoiden yhteisiä, joustavia toimintatapoja tiloilla tehtävään koe- ja testaustoimintaan. Tavoitteena on edistää elinkeinon aitoa yhteistyötä taloudellisesti kannattavan sika-alan hyväksi ja määritellä ne toimintatavat, joilla koe- ja testaustoiminnan tulokset saadaan nopeasti tiloille hyödynnettäviksi.
Hankkeen kesto on 3 vuotta. Hanke koostuu useasta eri työkokonaisuudesta, joiden tavoitteena on löytää ratkaisuja sekä kyseisiin osa-alueisiin että laajempiin kaikkia osa-alueita palveleviin kokonaisuuksiin. Hanketta hallinnoi Satafood kehittämisyhdistys Ry ja se toteutetaan yhdessä Finnpig Oy:n, Luonnonvarakeskuksen ja sianlihantuottajien kanssa kanssa. Hanke toimii Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan ELY-keskusten alueella.