Hankkeessa selvitetään kliinisessä kokeessa, vaikuttaako tieto riskigeenistä (ApoE4) elintapamuutoksen omaksumiseen ja makumieltymyksiin. Hankkeessa selvitetään myös geenitiedon antamisen eettisiä näkökohtia.
Hanke tuottaa tietoa ApoE4-genotyypin ja ruokavalio- ja elintapamuutosten vaikutuksista sydän- ja verisuonitautien ja tyypin 2 diabeteksen riskitekijöihin ja makumieltymyksiin ja geenitiedon vaikutuksesta tutkittavien stressin ja ahdistuksen kokemiseen. Tietojen perusteella voidaan suunnitella väestötason interventioita, jotka edistävät elintapamuutoksia, mutta aiheuttavat mahdollisimman vähän eettisiä ongelmia.
Kesto
1.9.2015–31.8.2019
Partnerit
Turun yliopistoItä-Suomen yliopistoLuonnonvarakeskus