40 % kulutuksemme ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta. Se on fakta, joka ei jätä tilaa ruokavalioille, joissa välinpitämättömyys kukoistaa ympäristön sijaan.

 

Muutos parempaan on ihan helppo, sillä pienillä asioilla on tutkimusten mukaan valtava vaikutus ympäristön hyvinvointiin. Käydään herkutellen kohti huolettomampaa huomista!

Meidän kaikkien vain täytyy tehdä se pieni muutos, mieluiten rallatellen. Kyllähän me kaikki nämä asiat tiedämme, mutta tässä vielä pääpointit jääkaapin oveen laitettavaksi:

1. Syödään monipuolisesti ja enemmän kasviperäisiä ruokia.

2. Lisätään monipuolisesti kasvisten, hedelmien, marjojen, kasviproteiinien ja täysjyväviljatuotteiden osuutta omassa ruokavaliossamme. Siten ruokavaliomme ympäristövaikutukset vähenevät 20–30 %.

3. Pidetään huolta, ettemme joudu heittämään ruokaa pois. Ruokahävikki aiheuttaa täysin turhia ympäristövaikutuksia.

4. Tärkeää on, että hävikkiä ei lainkaan syntyisi, sillä tuote on tuotettu turhaan, mikäli se päätyy roskikseen.

 

Käydään herkutellen kohti huolettomampaa huomista!

 

Lisätietoa kampanjasta löydät esimerkiksi Luken Facebookista ja Twitteristä, sekä MMM:n Facebookista ja Twitteristä, sekä häsällä #otaiisisti.