Artikkelit Ilmasto, Ruoka, Ympäristö

Jalostus ja pohjoiset olosuhteet saavat suomalaiset mansikat maistumaan paremmalta kuin ulkomaiset. Arktisuus on buumi, mutta kuinka osaisimme hyödyntää sitä?

Luken podcastin neljännessä jaksossa pohditaan, mikä suomalaisessa arktisessa ruoantuotannossa ja arktisessa biotaloudessa on erityistä. Toimittaja Noora Mattilan vieraina ovat Luken tutkija Jaana Kotro ja tutkimusprofessori Sirpa Kurppa.

Jaksossa selviää, millaisilta suomalaisten arktisten elintarvikkeiden mahdollisuudet näyttävät esimerkiksi Kiinan markkinoilla. Mistä tuotteista voisi syntyä myyntivaltteja ja miksi?

Arktiseen ruoantuotantoon vaikuttaa voimakkaasti myös ilmastonmuutos.

Kuinka pystymme hidastamaan sitä ja toimimaan lämpenevässä ilmastossa?

Myös vastuullisuus on otettava huomioon tuotannossa, tuonnissa ja viennissä.

 

Teksti: Ulla Ramstadius
Julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 27.8.2018
Artikkeli on julkaistavissa muissa kanavissa, kun julkaisun yhteydessä mainitaan artikkelin kirjoittajan ja artikkelin julkaisijan (Luonnonvarakeskus) nimi.

Katso myös