Petra Tuunainen

Tutkija

Tutkinto

FM

Sähköposti

petra.tuunainen@luke.fi

Puhelin

+358295326607

Osoite

Halolantie 31 A, 71750 Maaninka

Asiantuntemusalueet

Tutkimusaiheet: Siipikarjan ruokinta, tuotanto ja hyvinvointi. Uudet ruokintastrategiat broilereilla. Broilerien hyvinvointi. Sikojen ruokinta ja hyvinvointi. Asiantuntemusala: siipikarja, sika, broilerit, ruokinta, rehut, hyvinvointi

Uusimmat julkaisut

Kansikuva julkaisulle Sähkönjakeluhäiriöiden vaikutukset elintarviketuotannon jatkuvuuteen
Ruoka, Yleinen

Sähkönjakeluhäiriöiden vaikutukset elintarviketuotannon jatkuvuuteen

Elintarvikehuolto perustuu valtaosaltaan alkutuotannon, elintarviketeollisuuden, logistiikan ja kaupan muodostamien ketjujen toimivuudelle. Sähkön jatkuva saatavuus ja laatu ovat kriittisen tärkeitä tekijöitä näissä ketjuissa, joissa sähköä tarvitaan sekä tuotantokoneiston energianlähteeksi että tuotannon ohjaukseen liittyvissä järjestelmissä. Suomessa sähkön toimitusvarmuus on hyvällä tasolla, ja ylivoimaisesti suurimmat sähkönjakelun keskeytykset aiheutuvat sääilmiöistä, kuten myrskyistä.

Kansikuva julkaisulle Rehua perunan käsittelyssä ja juustonvalmistuksessa syntyvistä sivujakeista
Maatalous

Rehua perunan käsittelyssä ja juustonvalmistuksessa syntyvistä sivujakeista

Tämä raportti sisältää kirjallisuuskatsauksen perunan ja sen jalostusprosesseissa syntyneiden sivujakeiden, kuten perunapulpan ja perunarehun sekä juustoheran käyttökelpoisuudesta ja rehuarvoa parantavista käsittelymenetelmistä sikojen, siipikarjan ja turkiseläinten ravitsemuksessa. Raportissa esitetään myös tulokset sivujakeiden fermentointitestauksista, jotka toteutettiin laboratorio- ja pilot -mittakaavassa.