Maarit Mäki

Erikoistutkija

Tutkinto

Elintarviketieteiden tohtori, ETT

Sähköposti

maarit.maki@luke.fi

Puhelin

+358295326374

Osoite

Myllytie 1, 31600 Jokioinen

Asiantuntemusalueet

Elintarvikkeiden tuotekehitys, erityisesti maitotuotteet. Mikrobiologinen tutkimustyö, erityisesti maitohappobakteerien hyödyntäminen elintarvikeprosesseissa ja elintarvikkeiden hygieniavaatimukset. Tutkimushankkeiden suunnittelu ja toteuttaminen. Tietotekniikka ja jäljitettävyys elintarvikkeiden toimitusketjussa. Ammatillisen opettajan pätevyys.

Uusimmat julkaisut

Kansikuva julkaisulle Luomubuumi – Lisää luomutuotteita rohkeilla kokeiluilla ja paremmalla osaamisella : Loppuraportti
Maatalous, Ruoka

Luomubuumi – Lisää luomutuotteita rohkeilla kokeiluilla ja paremmalla osaamisella : Loppuraportti

Luomubuumi – Lisää luomutuotteita rohkeilla kokeiluilla ja paremmalla osaamisella-hanke, jonka toteuttivat Luonnonvarakeskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Luomuinstituutti. Hankkeen tavoitteena oli edistää luomutuotteiden ja -luonnontuotteiden kysyntää ja tarjontaa sekä rohkaista uusia yrittäjiä näkemään luomun kasvavan kysynnän liiketoimintamahdollisuudet.

Kansikuva julkaisulle Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle
Maatalous, Puutarha

Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle

Tämä opas on suunnattu kerääjille ja luonnontuotealan yrityksille, joissa luonnon raaka-aineita jalostetaan nyt tai tulevaisuudessa korkeamman jalostusarvon tuotteiksi elintarvike-, hyvinvointi- ja kosmetiikka-aloille. Oppaan sisällön on tarkoitus tuoda tietoa jo olemassa olevien omavalvontapohjien ja oppaiden rinnalle laadunhallintaan korkean raaka-aineen laadun ylläpitämiseksi sekä raaka-aineen jalostusarvon nostamiseksi.