Jaana Kotro

Tutkija

Sähköposti

jaana.kotro@luke.fi

Puhelin

+358295326703

Osoite

Maarintie 6, 02150 ESPOO

Asiantuntemusalueet

Tutkimusaiheet: Elintarvikeketjun vastuullisuus.Elintarvikeketjun vastuullisuuden läpinäkyvyys ja jäljitettävyys. Kuluttajat. Elintarvikevienti. Asiantuntemusala: elintarvikeketjun lisäarvotekijät, elintarvikeketjun vastuullisuustekijät, laadunhallinta, asiakaslähtöisyys, jäljitettävyys, läpinäkyvyys

Uusimmat julkaisut

Kansikuva julkaisulle Voimametsät kesä- ja hyvinvointimatkailun kehittämisessä : Voimametsistä viherkattoihin -hankkeessa testattuja malleja luontoalueiden ja ekosysteemipalvelujen tuotteistamiseen
Maaseutu, Yleinen, Ympäristö

Voimametsät kesä- ja hyvinvointimatkailun kehittämisessä : Voimametsistä viherkattoihin -hankkeessa testattuja malleja luontoalueiden ja ekosysteemipalvelujen tuotteistamiseen

Levin alueen kesämatkailun kehittämistä on tuettu Voimametsistä viherkattoihin -hankkeessa toteutettujen pilottien avulla. Hanke on toiminut sytykkeenä myös Levin hyvinvointimatkailun kehittämiselle. Pilotit on suunniteltu ja toteutettu yhdessä matkailuyrittäjien ja -alan kehittäjien kanssa.

Kansikuva julkaisulle Onko lähiruokayrittäminen kannattavaa? – yrittäjien kokemuksia jakelukanavista
Ruoka

Onko lähiruokayrittäminen kannattavaa? – yrittäjien kokemuksia jakelukanavista

Tässä tutkimuksessa selvitettiin kyselytutkimuksen avulla lähiruokayritysten taloudellista tilaa, kilpailukykytekijöitä sekä yritysten kehittämisnäkemyksiä sekä analysoitiin hintaseuranta-aineiston avulla valittujen lähiruokatuotteiden mahdollista hintapreemiota. Kyselyaineistolla vertailtiin myös yrittäjien kokemaa kannattavuutta eri jakelukanavien, kuten lähiruoan verkkokaupan, lähiruokamyymälöiden ja vähittäiskaupan osalta.

Kansikuva julkaisulle Arktinen ruoantuotanto  : taustaselvitys ja kiteytysmatriisi
Maatalous, Ruoka

Arktinen ruoantuotanto : taustaselvitys ja kiteytysmatriisi

Mitä on arktinen ruoantuotanto? Arktiselle alueelle ei ole yhtä vakiintunutta määritelmää. Globaalista näkökulmasta 60° ja 70° pohjoisen leveyspiirin välissä sijaitseva Suomi on arktinen maa. Sama todetaan vuonna 2013 julkaistussa Suomen arktisessa strategiassa. Tässä selvityksessä arktisella ruoantuotannolla tarkoitetaan Suomessa 60° pohjoisen leveyspiirin pohjoispuolella tapahtuvaa ruoantuotantoa.