Hilkka Siljander-Rasi

Erikoistutkija

Tutkinto

MMM

Sähköposti

hilkka.siljander-rasi@luke.fi

Puhelin

0295326536

Asiantuntemusalueet

Tutkimusaiheet: Rehuarvon määrittäminen ja sikojen ruokintasuositukset. Sivutuotteet sikojen rehuna. Viljat ja tuoresäilöntä. Luomusikojen ruokinta. Asiantuntemusala: sika, rehut, ruokinta, ravinnontarve, sivutuotteet, vilja

Uusimmat julkaisut

Kansikuva julkaisulle Kasvissivutuotteiden hyödyntäminen rehuna ja maanparannusaineena : Hyvä tapa toimia -ohje
Maatalous, Puutarha, Ruoka

Kasvissivutuotteiden hyödyntäminen rehuna ja maanparannusaineena : Hyvä tapa toimia -ohje

Erilaisia kasvissivuvirtoja muodostuu kasviksia käsittelevissä yrityksissä suuria määriä. Kasvissivutuotteet ovat märkiä, huonosti säilyviä ja niiden varastointi ja kuljettaminen on hankalaa ja kallista. Yrityksissä on tarve kehittää sivutuotteiden hyödyntämistä nykyisestä. Myös hyödyntäjätahojen kiinnostus sivutuotteita kohtaan on lisääntynyt. Yritykset tarvitsevat erilaisia sivutuotteiden käsittelyvaihtoehtoja, sillä olosuhteet, resurssit, yrityksen sijainti, välimatkat erilaisiin hyödyntämislaitoksiin, eläintiloille ym. vaihtelevat.

Kansikuva julkaisulle Rehua perunan käsittelyssä ja juustonvalmistuksessa syntyvistä sivujakeista
Maatalous

Rehua perunan käsittelyssä ja juustonvalmistuksessa syntyvistä sivujakeista

Tämä raportti sisältää kirjallisuuskatsauksen perunan ja sen jalostusprosesseissa syntyneiden sivujakeiden, kuten perunapulpan ja perunarehun sekä juustoheran käyttökelpoisuudesta ja rehuarvoa parantavista käsittelymenetelmistä sikojen, siipikarjan ja turkiseläinten ravitsemuksessa. Raportissa esitetään myös tulokset sivujakeiden fermentointitestauksista, jotka toteutettiin laboratorio- ja pilot -mittakaavassa.