Siirry pääsisältöön

Ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelusektorille

FoodGWP

Hankkeen tavoitteena on tuottaa geneerinen, tuotekohtainen hiilijalanjälkiaineisto ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle. Aineisto palvelee alan toimijan pitkän tähtäimen hiilineutraalisuustavoitteita.

Tuotetut hiilijalanjäljet kattavat tuotteen tuotantoketjun alkutuotannosta (ja sen panoksista) ruokapalvelutoimijaan saakka, mutta eivät sisällä ruokapalvelutoimijan omaa osuutta eikä kulutusvaihetta. Hiilijalanjälkien lähtötietoina käytetään tuotteista aiemmin tehtyjä elinkaariarviointeja, joiden tuloksia hanke yhdenmukaistaa. Aineisto kattaa tärkeimmät kotimaiset ja tuontiraaka-aineet ja se on mahdollista linkittää ravitsemustietokanta Fineli®:n ravitsemustietoihin ja liittää tuotannonohjausjärjestelmiin.

Ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelusektorille -hanke korvasi Aterialaskuri-hankkeen 1.1.2023 alkaen. Tiedote aiheesta löytyy täältä

MENNEET TAPAHTUMAT

22.5.2023 klo 13-15.30: Ympäristökestävyyden edistäminen ruokasektorilla -seminaari (tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä). Tervetuloa mukaan!

Luonnonvarakeskus (Luke) järjesti yhdessä maa- ja metsätalousministeriön (MMM) kanssa seminaarin ruokasektorin kestävyystutkimuksesta Helsingin pääkirjaston (Oodi) Maijansalissa 22.5. Seminaarissa kuultiin mm. Luken tuottamasta ympäristövaikutustiedosta, elinkaarilaskennan menetelmistä ja mittareista ja käynnissä olevasta menetelmäkehityksestä, sekä ravitsemusnäkökulmien huomioimisesta ruuan ympäristövaikutusten tarkastelussa.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa YouTubessa

Esitykset:

Ilmastokestävät Elintarvikeprosessit: 3. Workshop – elintarviketuotteiden hiilijalanjälkilaskenta, SeAMK13.4.2023, Seinäjoki

Esitykset:

 

Aterialaskurilla apua hiilijalanjäljen laskentaan -webinaarin tallenne (7.4.2022):