Siirry pääsisältöön

Panimolaboratorio Powered by Luke

Tutkimus- ja kehityspalvelut

Luke koordinoi juoma-alan tutkimusta Panimolaboratorio Powered by Luke -toimintamallin muodossa. Kyseessä on avoin verkosto, jonka jäseniksi ovat tervetulleita kaikki panimo-, juoma- ja elintarviketeollisuuden yritykset ja niihin liittyvien arvoketjujen toimijat sekä tutkimuslaitokset ja yliopistot.

Luke järjestää mallin puitteissa kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa ideoidaan, suunnitellaan ja käynnistetään panimo- ja juoma-alaan liittyvää esikilpailullista tutkimusta tiiviissä yhteistyössä alan yritysten ja muiden tutkimuslaitosten kanssa. Luken uudessa mallissa tutkimuksen kohteena ovat kaikki ketjun vaiheet ja teemat kestävästä alkutuotannosta kauppaan ja kiertotaloudesta vientiin.

Lisäksi Panimolaboratorio Powered by Luke järjestää yhdessä Suomen Panimomestariyhdistyksen kanssa yritysten edustajille koulutusta eri teemoista ja koordinoi mallasohran kehitystyötä Suomessa.

Toiminnan pitkäntähtäimen tavoitteena on tutkimuksen keinoin edistää suomalaisen panimo- ja juoma-alan kilpailukykyä, kestävyyttä ja kansainvälistä näkyvyyttä sekä löytää Suomen kasvuolosuhteisiin sopivia mallasohralajikkeita ja muista raaka-aineita ja varmistaa näiden toimivuus ja laatu läpi arvoketjun.

Panimolaboratorio Powered by Luke jatkaa Oy Panimolaboratorio Ab:n 1950-luvulla alkanutta menestyksekästä esikilpailullista tutkimusyhteistyötä ja samalla laajentaa tutkimuksen näkökulmia sekä kutsuu monialaiseen yhteistyöhön uusia juoma-alasta kiinnostuneita toimijoita.