Siirry pääsisältöön

Luke Lepaalla 2023

Tervetuloa tapaamaan Luonnonvarakeskuksen (Luke) asiantuntijoita Lepaan puutarhanäyttelyyn 17.–19.8.2023 osastolle C-13 (C-halli).

Kerromme kannattavasta puutarhatuotannosta, ennakoivasta kasvinsuojelusta, arvokkaista kasvigeenivaroista sekä uusista katteista ja kasvualustoista. Esittelemme myös Luken verkkopalveluja, kuten tilastoja ja kannattavuuslaskelmia. Mukana on 16 hankkeen asiantuntijoita. Tervetuloa tutustumaan ajankohtaiseen tutkimukseen!

Luken Lepaalla 2023: Uusia tuotekonsepteja ja palveluja, talousvinkkejä ja neuvontaa – kaiken takana tutkimus

Millaisia kasvualustaturvetta korvaavia materiaaleja nyt tutkitaan? Mitä apuvälineitä Luken verkkopalveluista löytyy puutarhatuotannon kannattavuuden parantamiseksi? Miten kasvintuhoojat saadaan hallintaan avomaan kasvistuotannossa? Millainen on hyvän humalakannan polku viljelykokeilta panimojen raaka-aineeksi? Geenivaratyötä – miksi?
Humala kasvi

Luken puutarha-alan tutkimus monipuolisesti esillä Lepaalla

Vanhojen pihapiirien upeat pionit ja leimut, innovatiiviset kateratkaisut, biostimulantit, vertikaaliviljely, uusi LukeKasKas-sovellus, hyödylliset tilastot, vinkkejä kannattavuuden parantamiseksi - tärkeää tietoa jaossa Luken osastolla, niin ammatikseen puutarhataloutta tekeville kuin harrastajillekin.
Vertikaalipuutarha. Kasveja kasvaa eri tasoissa. Mies keskellä kuvaa kasveja hoitamassa.

Kansallinen kasvigeenivaraohjelma 20 vuotta

Kansallisessa kasvigeenivaraohjelmassa on tänä vuonna tehty 20 vuotta työtä pelto- ja puutarhakasvien geenivarojen suojelun edistämiseksi. Tavoitteena on ollut huolehtia siitä, että Suomen olosuhteisiin sopeutuneiden ravinto- ja rehukasvien sekä viheralalle tärkeiden kasvien keskeinen geneettinen monimuotoisuus on tallessa nykyisille ja tuleville käyttäjille.

Juhlavuonna järjestetään runsaasti erilaista ohjelmaa ja tutustumisia keskus- ja varmuuskokoelmiin.
Leimu-kukka, punainen.