Tuomo Tupasela

Senior Scientist

Email

tuomo.tupasela@luke.fi

Telephone

0295326603

Address

Myllytie 1, 31600 Jokioinen

Expertise

Projects/Duties: Cheese whey, sensory evaluation, cheeseand dairy technology. Special competence: sensory evalution, cheese, dairy technology, Food products R&D

Newest publications

Cover image for Kalan elintarvikejalostuksen  sivutuotevirtojen jalostaminen  kalaöljyksi
Kala

Kalan elintarvikejalostuksen sivutuotevirtojen jalostaminen kalaöljyksi

Tässä työssä selvitettiin mahdollisuuksia hyödyntää kalanjalostusteollisuuden elintarvikelaatuisia sivutuotevirtoja kalaöljyn tuotannossa, öljyn markkinoita ja arvioitiin toiminnan kannattavuutta. Maailmalla tuotetaan kalaöljyä noin miljoonaa tonnia vuodessa. Valtaosa kalaöljystä on peräisin valtameristä pyydetyistä kaloista ja määrästä noin neljännes saadaan elintarvikekäyttöön menevien kalojen sivutuotevirroista.