Tutustu Elonkiertoon mobiilioppimisradan avulla

Mobiilioppimisrata täydentää Elonkierron esittelypolkua ja tuo uudenlaisia aiheita mukaan kierrokselle. Oppilaat voivat kiertää radan joko pareittain tai pienissä ryhmissä itsenäisestikin. Radalla vastaillaan polun varrella kännykkään avautuviin kysymyksiin puiston kohteista. Samalla kerätään pisteitä muiden ryhmien kanssa kilpaillen. Radan läpikäymistä varten tarvitaan Action Track -sovellus ja liittymiskoodi, jotka löytyvät sivupalkista kohdasta ”Mobiiliradan ohjeet”. Koska rata on uusi, kaikenlainen palaute on meille arvokasta, voit lähettää sitä sähköpostilla elonkierto@luke.fi.

Päivä tutkijana -projekti tutustuttaa ruoantuotantoon tutkimuksen keinoin

Päivä tutkijana -projekti tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruoantuotantoon tutkimuksen keinoin. Oppilaat saavat tehdä taustatyötä ennen vierailua ja osallistua tutkimuksen tekoon ja havainnointiin Elonkierrossa. Ohjelma päättyy loppuraportin tekoon koulussa.

Ohjelman tarkoituksena on kehittää myös luovuutta. Projekti sopii hyvin yhdistettäväksi eri oppiaineisiin, kuten biologiaan, äidinkieleen ja kuvaamataitoon. Ohjelma toteutetaan opettajavetoisesti.

Projekti alkaa koulussa, jossa oppilaat tutustuvat taustamateriaaliin ja Elonkierto-puistoon nettisivujen kautta. Elonkierrossa toteutetaan työn tutkimuksellinen ja kokemuksellinen osuus. Vierailun jälkeen  koulussa tehdään kuvallinen raportti aiheesta.

Vaikka ohjelma toteutetaan ilman Elonkierron henkilökuntaa, meidän on hyvä tietää ryhmän tulosta. Tehtävämme on varmistaa, että eläimet ovat paikalla ja mahdollisimman hyvin nähtävillä, sekä neuvoa tarvittaessa. Muistathan siis ilmoittaa luokkasi tulosta Elonkiertoon mieluiten sähköpostilla osoitteeseen elonkierto@luke.fi.

Projektiin tarvittavat ohjeet, tehtävät ja taustamateriaalit päivitetään sivupalkkiin kesän aikana. Tervetuloa tutkimusretkelle Elonkiertoon heti koulujen alettua!

 

Mikäli kuitenkin haluat varata luokallesi opastuskierroksen, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella. Kierros on koululuokille maksuton.

Elonkierron opastuksen varauslomake kouluille

 • osoite tarvitaan, sillä varauksen vahvistus tapahtuu sähköpostilla
 • esim. 1.lk/20, 2. lk/15 jne. Tärkeä ryhmäjaon suunnittelemiseksi
 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  syötä 2-3 vaihtoehtoista päivää, ilmoita kellonaika seuraavassa kohdassa
 • :
 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
 • :
 • Date Format: DD slash MM slash YYYY
 • :
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Yläreunan kuva: Luke