Elonkierrossa jäljellä olevat eläimet ovat omistajan vastuulla

Elonkierron eläimet ovat palanneet kotitiloilleen lukuunottamatta suomenkarjaa, joka laiduntaa nyt rantalaitumella. Vastuu kyseisistä eläimistä ja rantalaitumen aitojen kunnosta on eläinten omistajalla ja Elonkierron Ystävät Ry:llä. Yhteydenotot näihin eläimiin liittyvissä asioissa omistajalle. Jos omistaja ei vastaa, voi soittaa Elonkierron Ystävien numeroon.

Eläinten omistaja: Kristiina Liinaharja, puh. 040 590 7826.
Elonkierron Ystävät Ry: Outi Vesakoski, 040 719 7042. 

Myös tiede innosti Mansikin kävijöitä

Kesän viimeinen tapahtuma Lasten maatalousnäyttely Mansikki kokosi huikean 5 200 hengen yleisön lauantain sateesta huolimatta. Yleisö nautti maaseudun tunnelmasta, toiminnasta ja kotieläinten taputtelusta. Luken tiedeteltoissa suunniteltiin jopa tulevaisuuden tutkijanuria.

Lue Luken tekemä juttu Mansikkipäivästä Luken uutisista, kuvia ja videoita tapahtumapäivästä voit katsella Mansikin omilta facebooksivuilta.

Luke tutkii pelloilla, metsissä ja vesillä

Elonkiertoon rakennettiin kesällä 2018 uusi Luken tutkimusta havainnollistava esittelykohde. Esittelyalueella kuljetaan suurpetojen jäljissä, tutustutaan puun eri käyttömahdollisuuksiin, tunnistetaan puulajinäytteitä ja kurkistetaan geenivarojen aarrearkkuun. Alueelle on rakennettu ympyränmuotoinen kasvilava, joka havainnollistaa kansanterveysviranomaisten ravitsemussuosituksia ja toimii esimerkkinä kaupunkiviljelyyn. Lisäksi kerrotaan kierrätyslannoitteista, ja puhutaan veden merkityksestä viljelyssä. Kotieläimistä naudoilla ja hevosella on oma esittelyruutunsa.

Tutustu esittelykohteen päätauluun klikkaamalla alla oleva  kuva suuremmaksi.

 

Sivun kuvat: Anneli Nuoranne, Luke
Uusi esittelykohde-graafi: Ville Kujansuu, MakMedia