Elonkierto talvilevolla

Elonkierto kiittää kaikkia kävijöitä, tapahtumajärjestäjiä ja yhteistyökumppaneita vilkkaasta juhlavuodesta ja toivottaa kävijät tervetulleiksi jälleen ensi kesänä. Puisto on avoinna kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin joka päivä.

Luke tutkii pelloilla, metsissä ja vesillä

Elonkiertoon rakennettiin kesällä uusi Luken tutkimusta havainnollistava esittelykohde. Esittelyalueella kuljetaan suurpetojen jäljissä, tutustutaan puun eri käyttömahdollisuuksiin, tunnistetaan puulajinäytteitä ja kurkistetaan geenivarojen aarrearkkuun. Alueelle on rakennettu ympyränmuotoinen kasvilava, joka havainnollistaa kansanterveysviranomaisten ravitsemussuosituksia ja toimii esimerkkinä kaupunkiviljelyyn. Lisäksi kerrotaan kierrätyslannoitteista, ja puhutaan veden merkityksestä viljelyssä. Kotieläimistä naudoilla ja hevosella on oma esittelyruutunsa.

Tutustu esittelykohteen päätauluun klikkaamalla alla oleva  kuva suuremmaksi.

 

Lasten Maatalousnäyttely Mansikki löi kävijäennätyksen

8.9.2018 järjestetty lasten maatalousnäyttely Mansikki keräsi mahtavan 6 000 hengen ennätysyleisön Elonkiertoon Jokioisiin.

Mansikissa lapsille oli järjestetty monenlaista toimintaa ja elämyksiä. Kotieläimet, hyönteiset, puulajit, yrtit ja ympäristö tulivat tutuiksi

Mansikin toimintaa Twitterissä

 

Mansikissa kyseltiin monenlaisia asioita

 

Kala, liha ja palkokasvit suosittuja raaka-aineita

Mansikin kävijöiltä kyseltiin suosittuja raaka-aineita ruoan valmistuksessa. Selkeinä voittajina erottautuivat aiempien vuosien tapaan kala, liha, palkokasvit ja maito. Sen sijaan hyönteiset eivät tämän vuoden kyselyssä olleet kävijöiden mieleen.

 

 

 

 

 

 

Maatalouden ja ruoan yhteys kestävyyteen hoksattiin 

Kävijöiltä kyseltiin myös, mitkä kestävän kehityksen 17 tavoitteesta liittyy maatalouteen ja ruokaan.  Yli 60 prosenttia vastaajista valitsi tavoitteista loogisesti seuraavat: ei nälkää, terveys ja hyvinvointi, puhdas vesi ja sanitaatio, vastuullinen kuluttaminen, ilmastoteot ja vedenalainen elämä. Vähiten valintoja osui maanpäällisen elämän ja yhteistyön kohdalle, alle 20 prosenttia.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

 

 

Elonkierron 20-vuotistaivalta juhlittiin ruoka-aiheisella seminaarilla ja uuden esittelykohteen avajaisilla 15.8.

Seminaarin esitykset löydät täältä

 

 

Sivun kuvat: Anneli Nuoranne, Luke
Uusi esittelykohde-graafi: Ville Kujansuu, MakMedia