Elonkierrossa tapahtuu kesällä 2019

4.−5.7. Taideseikkailuja kesäleirillä

Koko perheelle suunnattu taideleiri alkaa torstaina klo 12. Ohjelmassa on yhteisöllistä taidetoimintaa, Elonkiertoon tutustumista ja illalla on mahdollisuus saunomiseen savusaunassa. Halukkaat voivat majoittua Elonkierrossa. Leirin hinta 30 €, sisältää ruokailut, yöpymisen ja materiaalikulut. Leirin järjestää Kulttuuriyhdistys Kuvio ry. Sitovat ilmoittautumiset 26.6. mennessä toimisto@kuvio.org tai tekstiviestillä 050 592 1914. Lisätietoa leiristä tästä linkistä tai sivupalkista.

Ke 7.8. Klo 18  Maa, metsä ja muona muuttuvassa ilmastossa

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa maa- ja metsätalouteen Suomessa? Entä mitä ovat hiilinielut? Onko punainen liha pahis vai osa kestävää ruuantuotantoa? Teemakierroksella saat myös hyviä eväitä  ympäristöystävällisen ruokavalion toteutukseen arjen kiireessä. Asiantuntijoina tutkimusylijohtaja Antti Asikainen, tutkimusprofessori Marketta Rinne ja tutkija Merja Saarinen Lukesta.

Ti 20.8. Klo 18  Hevonen ja luonto liikuttaa

Teemakierroksella puhutaan ihmisen ja eläimen välisestä vuorovaikutuksesta sekä esitellään hevosavusteista toimintaa käytännössä. Asiantuntijoina tutkija Anja Yli-Viikari Lukesta ja sosiaalisen hevostoiminnan ohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja Anu Virtanen Anun Arkista. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Hevostellen-hankkeen kanssa. Hanke on saanut avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

7.9.  Klo 10−18  Lasten maatalousnäyttely Mansikki

Koko perheen ulkoilupäivä maaseudun ystäville. Mukana jälleen eläimiä, koneita ja paljon tekemistä sekä Luken tiedeteltat. Ohjelmalavalla nähdään mm. VMTK-bändi Panssariprikaatista, Lastenorkesteri Sähköankerias ja nuori laulaja Tiuku Säteri. Liput Mansikkiin vain 5 €, alle 3-vuotiaat maksutta. Mansikkia voit seurata sen omilta facebook-sivuilta.

 

 

Yläreunan kuva: Ulla Ramstadius, Luke