Elonkierron kesä tarjoaa niin uutta kuin vanhaakin. Perinteisten teemakierrosten, lasten luontokerhon ja Mansikin lisäksi ohjelmassa on taidetyöpajoja, keppihevostelua, tiedeluontokoulu, lasten kesäteatteri ja Elonkierron 20-vuotisjuhla.

Yrttien tarinaa -kierros tiistaisin 24.7., 31.7., 7.8. ja 14.8.

Yrttien tarinaa on lyhennetty versio Yrittien tarinoita tieteen valossa -teemaillasta. Kierros kestää noin 45 minuuttia, ja sen aikana pääset tutustumaan muutamiin Elonkierrossa kasvaviin yrttikasveihin kuvitteellisen tarinan siivittämänä. Kierros alkaa klo 14 puiston portilta, eikä ennakkoilmoittautumsia tarvita. Kierros on maksuton.

Ke 15.8. Elonkierron pääjuhlan kutsuseminaari

Seminaarissa pohditaan muun muassa sitä, mitä syömme vuonna 2038. Seminaariohjelma

Ke 15.8. klo 18 Metsän monet mahdollisuudet, Elonkierron 20-vuotisjuhlailta

Elonkierron juhlailta alkaa teemakierroksella, jossa puhutaan marjoista ja sienistä sekä metsän hyvinvointivaikutuksista. Asiantuntijoina tutkijat Pirjo Mattila, Marjo Neuvonen ja Ann Ojala Lukesta. Teemakierros alkaa Elonkierron portilta ja päättyy Elonkierron uuden esittelykohteen avajaisiin. Avauspuheen pitää maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen. Ilta jatkuu täytekakkukahvien, olutillan ja latotanssien merkeissä niin kauan kuin juhlijoita riittää. Musiikista vastaa J&J Jokioinen.

Maksuton teemakierros kestää noin 1,5 tuntia.

28.6.—13.8.  Elonkierto 20 v ja Wendlan puutarha 10 v, juhlanäyttely

Näyttelyssä voit tutustua Elonkierto-puiston ja Wendlan puutarhan taipaleeseen puistojen alkuajoista tähän päivään asti. Mukana on Elonkierron aikaisempien vuosien näyttelyiden parhaita paloja ja  esimerkkejä Wendlan puutarhan aarteista, joista jokaisella on oma tarinansa. Koko perheelle suunnatussa näyttelyssä lapsille on tarjolla pientä puuhastelua. Näyttelyssä voit tutustua myös Kansalliseen kasvigeenivaraohjelmaan.

Avoinna arkisin klo 8-15.30 sekä lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin makasiinikahvilan aukioloaikoina.

La 8.9. 10—17 Lasten maatalousnäyttely Mansikki

Mansikki-elämys alkaa jo parkkialueelta, josta maksuton traktorikyyti tuo pääportille. Elonkierron eläinten lisäksi paikalla on myös aaseja, alpakoita, ankkoja, kaneja, ylämaankarjaa ja poneja. Konekentällä on mahdollisuus tutustua erilaisiin maatilan koneisiin ja myös ajaa ihan oikeaa traktoria aikuisen kanssa. Luken tiedeteltoissa pääset tutustumaan tutkimuksen saloihin.

Pääsymaksu 5 €, alle kolmevuotiaat ilmaiseksi. Valtaosa puuhista maksutta, osassa tarvitaan hieman taskurahaa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä LounaPlussa ry:n ja paikallisten toimijoiden kanssa. Seuraa tapahtumaa Mansikin omilta facebook-sivuilta. Tiedustelut ja ryhmävaraukset puh. 050 379 1831 tai sähköpostilla elina.hujanen@lounaplussa.fi

Tiedeluontokoulu kouluikäisille ja lasten luontokerho kokoontuvat Elonkierron makasiinilla joka toinen keskiviikko 6.6.—1.8. Lisätietoa alasivulta ”Koululaiset ja lapset”.

 

Yläreunan kuva: Ulla Ramstadius, Luke