Elonkierto on Luonnonvarakeskuksen Jokioisilla sijaitseva esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta ja sen sovelluksista. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Lehmät, hevoset ja lampaat laiduntavat puistossa kesäisin.

Kävijä pääsee tutustumaan harvinaisiin itäsuomalaisiin kyyttölehmiin ja vasikoihin. Viljelykset ja opastaulut johdattavat pellon maailmaan. Myös viljat, yrtit ja ketokukat kukoistavat Elonkierrossa. Viljelyn ympäristövaikutuksia ja ilmastonmuutosta esitellään havainnollisesti. Tutustu Elonkierron puistoon havainnollisen kartan avulla.

Tutustu itsenäisesti tai opastetusti

Elonkierros tehdään kahden kilometrin pituista polkua pitkin. Opastaulut helpottavat tutustumista esittelykohteisiin. Ryhmille on tarjolla ennakkoon tilattava maksullinen opastus. Opastettu kierros kestää noin puolitoista tuntia.

Koululaisille Elonkierto tarjoaa virkistävän oppimisympäristön tavallisen luokkaopetuksen tueksi ja vastapainoksi. Opastettuja kierroksia koululaisille järjestetään elokuusta syyskuun puoliväliin. Koululuokille ne ovat maksuttomia. Yläluokkalaiset pääsevät tutustumaan Elonkiertoon nyt itsenäisestikin mobiilioppimisradalla.

Palvelut

Makasiinikahvilassa on tarjolla kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja leivonnaisia. Kahvila on avoinna kesäisin säävarauksella. Huomioithan, että isommille ryhmille on hyvä varata kahvitus etukäteen suoraan 4h-yhdistykseltä, joka ylläpitää kahvilaa. Makasiinikahvilan aukioloajat löydät täältä.

Tiedustelut ja varaukset: Satu Jokinen puh. 050 400 1113, sähköposti: jok-yp4h(at)suomi24.fi.

Elonkiertoa kehitetään hankerahoituksen avulla

Kehittämishankkeista viimeisimpänä on Uudistuva Elonkierto -hanke. Hankkeen rahoittaa LounaPlussa ry Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta EU:n maaseuturahastosta, kansallisella rahoituksella sekä alueen kuntien rahoituksella. Lue lisää hankkeesta.

 

 

 

 

 

 

Yläreunan kuva: Stiina-Liisa Pirkkamaa