Elonkierron ystävät Ry etsii puistolle koordinaattoria

Elonkierron vetovastuu on siirtynyt vuoden alusta Elonkierron ystävät Ry:lle. Yhdistys on saanut rahoitusta koordinaattorin palkkaamiseen, ja paikka on avoimessa haussa. Lisätietoa paikasta voit lukea tästä linkistä.

Elonkierto on Luonnonvarakeskuksen (Luke) Jokioisilla sijaitseva esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta ja sen sovelluksista. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Lehmät, hevoset ja lampaat laiduntavat puistossa kesäisin.

Kävijä pääsee tutustumaan harvinaisiin itäsuomalaisiin kyyttölehmiin ja vasikoihin. Viljelykset ja opastaulut johdattavat pellon maailmaan. Myös viljat, yrtit ja ketokukat kukoistavat Elonkierrossa. Viljelyn ympäristövaikutuksia ja ilmastonmuutosta esitellään havainnollisesti.

Tutustu Elonkiertoon havainnollisen digikartan avulla

Karttaan voit tutustua joko yksittäisiin pisteisiin kartalla tai navigoimalla kuvasta toiseen.
Reitillä on käytetty sekä 360-kuvaa että tavallisia valokuvia.
 Valokuvissa navigointi- ja info-painikkeet tulevat esille, kun siirrät kursoria kuvan päällä, 360-kuvissa on tarpeen klikata hiirtä.
Vihreä nuolipainike vie eteenpäin ja punainen takaisin edelliseen kohteeseen.
”Kotinäppäimestä” eli talon kuvasta pääset takaisin karttapohjalle.
Kamerakuvake valokuvissa vie 360-kuvaan, josta kotinäppäin tuo takaisin kuvaan, josta lähdit.
Kierros alkaa Elonkierron pääportilta ja päättyy puiston info-taululle. Kierrokselle voi liittyä myös mistä tahansa polun varren pisteestä.
Huomioi käytössä: Kun siirryt 360-kuvasta valokuvaan aukeaa uusi välilehti ja myös valokuvasta 360-kuvaan siirryttäessä.

Kartan on toteuttanut Forssan Hämeen Ammattikorkeakoulun biotalous, tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat. Kartan toteutus on ollut osa Uudistuva Elonkierto -hanketta.

Elonkierto itsenäisesti tai opastetusti

Elonkierros tehdään kahden kilometrin pituista polkua pitkin. Opastaulut helpottavat tutustumista esittelykohteisiin. Ryhmille on tarjolla ennakkoon tilattava maksullinen opastus. Opastettu kierros kestää noin puolitoista tuntia.

Koululaisille Elonkierto tarjoaa virkistävän oppimisympäristön tavallisen luokkaopetuksen tueksi ja vastapainoksi. Opastettuja kierroksia koululaisille järjestetään elokuusta syyskuun puoliväliin. Koululuokille ne ovat maksuttomia. Yläluokkalaiset pääsevät tutustumaan Elonkiertoon nyt itsenäisestikin mobiilioppimisradalla.

Palvelut

Makasiinikahvilassa on tarjolla kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja leivonnaisia. Kahvila on avoinna kesäisin säävarauksella. Huomioithan, että isommille ryhmille on hyvä varata kahvitus etukäteen suoraan 4h-yhdistykseltä, joka ylläpitää kahvilaa. Makasiinikahvilan aukioloajat löydät täältä.

Tiedustelut ja varaukset: Satu Jokinen puh. 050 400 1113, sähköposti: jok-yp4h(at)suomi24.fi.

Elonkiertoa kehittämishanke on päättynyt

Kaksivuotinen Uudistuva Elonkierto -hanke päättyi vuoden 2018 lopussa. Hankkeen tärkeimpänä tuotoksena on puistoon rakennettu uusi esittelykohde ”Luke tutkii maalla, metsissä ja vesillä”. Hankkeessa selvitettiin Elonkierron digitalistamista, uudistettiin www-sivut ja sivuille tehtiin digikartta. Elonkierron tapahtumiin tuli uutena muun muassa taidetyöpajat ja tiedeluontokoulu. Tapahtumia toteutettiin entistä enemmän yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Hankkeen rahoitti LounaPlussa ry Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta EU:n maaseuturahastosta, kansallisella rahoituksella sekä alueen kuntien rahoituksella. Lue lisää hankkeesta.

 

 

 

 

 

 

Yläreunan kuva: Stiina-Liisa Pirkkamaa