Blogiartikkelit Eero Mikkola Ilmasto, Metsä, Ympäristö

Luonnonvarakeskuksen metsäsektorin asiakaspäällikkönä työni on kuunnella asiakkaiden tarpeita ja etsiä niihin ratkaisuja yhdessä asiakkaan ja tutkijoiden kanssa.

Koen olevani etuoikeutettu, koska ollessani kentällä, kuulen metsäalan kehitysnäkymistä ja haasteista samaan aikaan, kun pääsen tutustumaan tutkimukseen ja sen tuottamiin ratkaisuihin.

Asiakkailtamme tulleisiin toiveisiin vastaamme tänä syksynä muun muassa tiistaina 9.10. Luken Metsäareenassa.

Paketoimme päivään ajankohtaiset tutkimustulokset kestävästä metsänhoidosta. Tietoon pääset käsiksi seuraamalla tilaisuutta livenä tai tallenteena, käy kurkkaamassa osoitteessa Luke.fi

Siviilissä olen myös metsänomistaja. Olen kiitollinen siitä, että omaa metsää koskevassa päätöksenteossa voin hyödyntää tutkijakollegoiden ”vinkkejä”. Harmittelen kuitenkin usein mielessäni, miten hitaasti tutkittu tieto siirtyy käytäntöön.

Tutkimuksella olisi tarjota tietoa päätöksenteon tueksi monissa käytännön toimenpiteissä. Se lisäisi tuottavuutta ja samalla monet ympäristöön liittyvät asiat kuten vesistöpäästöt, monimuotoisuus sekä riista- ja hiiliasiat tulisivat otettua huomioon entistä paremmin.

Tiedon siirrossa meillä on selvästi petrattavaa.

Tiedon siirrossa meillä on selvästi petrattavaa. Muun muassa ilmastonmuutos aiheuttaa jatkossa paineita muuttaa metsäsektorin toimintatapoja nopeastikin.

Metsäsektorin toimijat ja metsänomistajat puolestaan tarvitsevat riskien hallintaan ja metsien kestävään hoitoon tietoa myös alueellisesti. Pyrimme olemaan tässä entistä parempia. Yksi osoitus tästä on uusi tuulituhokarttapalvelumme.

Mistä haaveilen? Haaveilen taimikonhoitorobotista, jonka tekoälyyn olisi syötetty taimikkoihin ja niiden hoitoon liittyvää tutkimustietoa ja käytännön toimijoiden hyväksi koetut käytännön vinkit. Tuon tietämyksen avulla robotti toteuttaisi kullekin kohteella sopivimmat toimenpiteet.

Vaikka itse nautinkin kovasti, kun vietän muutaman päivän silloin tällöin raivaussahan kanssa metsässä, niin uskon, että tuo robotti hakkaisi minut tuotoksen ja tuloksen suhteen 6-0.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on mielessä asia, jonka voisimme mahdollisesti ratkaista tuottamalla tarvitsemaasi tietoa tutkimuksen keinoin. Siirretään yhdessä tutkittua tietoa käytäntöön metsänomistajan, metsäsektorin ja metsiemme hyväksi!

Julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 8.10.2018
Artikkeli on julkaistavissa muissa kanavissa, kun julkaisun yhteydessä mainitaan artikkelin kirjoittajan ja artikkelin julkaisijan (Luonnonvarakeskus) nimi.

Vastaa

Moderaattori tarkastaa kommentit ennen niiden julkaisemista mahdollisten roskapostien tai muiden epäasiallisten viestin estämiseksi. Viive julkaisemiseen on enintään vuorokausi viikonloppuja tai juhlapyhiä lukuun ottamatta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Katso myös