Blogiartikkelit Antti Iho Riista, Ruoka

Joskus yksinkertaiset asiat menevät sinällään perusteltujen syiden takia omituiselle mutkalle. Mutkien omituisuuden arviointiin voi käyttää planetaarista happotestiä: Mitä marsilainen ajattelisi? Minäpä yritän selittää marsilaiselle Helsingin valkoposkihanhiongelmaa.

”Hanhesta saa hampaat tiputtavan herkullista ruokaa. Jamie Oliver laittoi joskus paahdettua hanhea teeveessä ja ruoka näytti niin hyvältä että teki heikkoa. Hanhenrasva valui uunipannulle, jossa oli paahdettu ainakin sipuleita, porkkanaa ja selleriä. Yrttikuorrutteessa oli anista ja kanelia, suolaa ja pippuria ja oli kai valkosipuliakin. Slurrp.”

”Helsingissä on liikaa valkoposkihanhia. Niitä on tuhansia ja ne ovat pelottomia. Niiden ulosteet ovat kiusanneet asukkaita vuosia. Vuosien varrella niitä on suunniteltu tai ehdotettu torjuttavan mm. aidoilla, koirilla, kovilla äänillä ja myrkyllisillä heinillä. Helsingin kaupungin rakennuspalvelu käyttää tuhottomasti aikaa ja kuutiotolkulla vettä säännöllisiin puistoalueiden pesuihin. ”

”Suomalaiset tykkäävät metsästää. Metsästäessä luonnonkantoja verotetaan siten, että kantojen tuottokyky pysyy hyvänä. Kantojen vuosikasvu on voimakkainta, kun kannan koko on jossain luonnollisen maksimin ja olemattoman välimaastossa. Metsästäminen tekee eläimistä vähän säikkyjä, eivätkä ne enää tule niin mieluusti ihmisten lähistölle. ”

”Ihmiset ovat innostuneet lähiruuasta ja urbaanista ruuantuotannosta. Katoille viritellään yrttitarhoja, ja takapihoilla on tomaatteja. Mutta se on myös totista bisnestä. Suomessa kehitellään urbaania konttikasvatusta ihan tosissaan. Ja esimerkiksi New Jerseyssä on valtava ruoantuotantolaitos keskellä kaupunkia, katso vaikka. Lähiruoka myy.”

”Suomalaiset välittävät oikeasti eläimistä. Sekä tuottajat että kuluttajat ovat täällä varsin empaattisia eläimiä kohtaan. Kohtuullisista elinolosuhteista ollaan valmiita maksamaan ekstraa. Tuotantoeläimet eivät toki koskaan voi olla yhtä luonnollisessa olotilassa kuin villit eläimet. Tiedän ihmisiä, jotka syövät vain kasviksia, villiä kalaa ja riistaa. Silloin voi olla varma, että syömäsi eläin on elänyt ilman turhia murheita. Mitä nyt pelännyt nälkää ja petoja.”

”Valkoposkihanhia ei saa metsästää Suomessa, koska olemme EU:ssa. Nyt kun on kaunis sää, niin saatat erottaakin täältä ylhäältä tuon lahden takaisen kaupungin. Se on Viron pääkaupunki, Tallinna. Siellä saa metsästää valkoposkihanhia. Viro on EU:ssa.”

”Mitä haluaisit mennä syömään? Maistuisiko marsilaiselle keitto?”

Vastaa

Moderaattori tarkastaa kommentit ennen niiden julkaisemista mahdollisten roskapostien tai muiden epäasiallisten viestin estämiseksi. Viive julkaisemiseen on enintään vuorokausi viikonloppuja tai juhlapyhiä lukuun ottamatta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *