Asiakasesimerkit Yleinen

Mitä saadaan, kun yhdistetään monipuolinen osaaminen, halu kokeilla uutta ja tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa? Ensimmäinen erityisesti koirille tarkoitettu terveysvaikutteinen, hyvinvointia ja terveyttä edistävä tuote, Canius®. Luken ja Vetcare-yrityksen yhteistyön tulos kehittyi pitkäjänteisellä työllä.

Tuotekonseptit, koetuotteet ja lopulta itse Canius® perustuvat ravitsemustieteen, elintarvikekemian, -mikrobiologian ja -teknologioiden yhdistämiseen. Luken Jokioisten toimipisteen koehallia ja laboratoriofasiliteetteja sovellettiin kekseliäästi, sillä aiemmin koehallilla on tehty töitä pitkälti elintarvikkeiden kanssa. Nyt kohderyhmänä olivatkin lemmikkieläimet, tässä tapauksessa koira.

Vetcare lähestyi Lukea jo vuonna 2010. Asiakas kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Lukeen, eikä ihme: Luke selätti haasteet ja täytti siten asiakkaan toiveet.

”Yksi suurimmista haasteista oli muuttaa neste jauheeksi ja pidentää sen säilyvyysaikaa niin, että tuote on myös kaupallisesti elinkelpoinen”, Luken erikoistutkija Tuomo Tupasela kertoo.

Kyseessä oli tuotteen EU-lupaan tähtäävä tuotekehitysprojekti, ja sen osana tehotutkimus. Myöhemmin on tehty erilaisten tuoteaihioiden säilyvyyskokeita, joista osa on vieläkin käynnissä. Lisäksi Lukessa kehitettiin bakteerien tunnistusmenetelmiä.

Tuote on ollut markkinoilla vuodesta 2017 lähtien. Mikä parasta, sekä eläinlääkärit että koiranomistajat ovat siihen tyytyväisiä. Tuote toimii odotetulla tavalla.

Tuote on myynnissä myös Suomen ulkopuolella. Sen lisäksi, että Luken osaava henkilöstö kehitti itse tuotetta, auttoi Luke myös tuotteen kansainvälistymisessä: Tuote sai Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA:n hyväksynnän. Siinä auttoi Luken ymmärrys siitä, mitä tuotteen hyväksyntä vaatii. Kansainvälisesti tunnustettu tutkimusorganisaatio toi tuotteelle myös uskottavuutta.

Asiakas: ”Luke tunnettu vahvasta osaamisestaan”

Vetcare on suomalainen yritys, joka tutkii, kehittää ja myy eläinlääkkeitä ja eläimille tarkoitettuja vapaan kaupan valmisteita. Hankkeen rahoittajana oli Vetcare Oy ja osahankkeessa oli lisäksi myös Tekes-rahoitusta.

”Luken palvelu on ammattimaista ja asiakasystävällistä. Teemme ilolla yhteistyötä Luken kanssa, sillä Luke on tunnettu vahvasta tieteellisestä osaamisestaan. Luke ylitti kaikki odotuksemme”, Vetcaren tuotekehityspäällikkö Shea Beasley iloitsee.

”Tällaisessa projektissa on tärkeää säilyttää jatkuva kontakti asiakkaaseen. Tiivis dialogi auttoi meitä saavuttamaan projektin tavoitteet. On ollut palkitsevaa olla mukana kehittämässä innovatiivista, suomalaista tuotetta”, Luken erikoistutkija Tuomo Tupasela summaa.