Siirry pääsisältöön

Elintarvikeprosessien erilleen kerättyjen sivujakeiden hyödyntäminen

Sivukierto

Hankkeen tavoitteena on kehittää sivujakeiden käsittelyyn yrityskohtaisia toimintamalleja elintarvikeraaka-aineita tuottaville, hyödyntäville ja jatkojalostaville yrityksille sekä vähentää ravinteiden kulkeutumista vesistöihin. Tavoitteena on myös erilaisten yritysten yhteistyön lisääminen ja tiedonvälityksen lisääminen yritysten välillä.

Hankkeen tuloksena saadaan käytännön esimerkkejä ja malleja kestävistä toimintatavoista elintarvikeprosessien puhtaiden, erilleen kerättyjen sivujakeiden keräämisestä, käsittelystä, hyödyntämisestä sekä ravinteiden kierrosta. Lisäksi hankkeen tuloksena saadaan tietoa käsiteltyjen sivujakeiden hyödyntämisvaihtoehdoista ja hyödyntäjistä.