Siirry pääsisältöön

Sustainable innovation of microbiome applications in food system

SIMBA

Hankkeen tavoitteena on luoda parempi EU: n maatalous ja vesiviljelyjärjestelmä, joka on resurssitehokas, ilmastonkestävä, kestävä ja kuluttajakeskeinen luomalla yhteydet paikallisella, alueellisella ja Euroopan tasolla

SIMBA hankkeessa testaamme tutkittujen mikrobiomien vaikutusta tomaatilla, perunalla, vehnällä ja maissilla, selvitämme mikä on paras koostumus ja miten se tulisi levittää. Tutkimme miten lisäys vaikuttaa kasvin terveyteen ja sadon määrään. Selvitämme merimikrobien mahdollisuuksia viljellyn maa pinta-alan kasvuun kuivilla ja ns. vesijättömaalla sekä levien kasvatuksessa. Kehitämme myös menetelmän mikrobien nopeaan tunnistukseen. Mikrobiomien avulla voidaan valmistaa terveellisiä ja turvallisia elintarvikkeita kasvimateriaalista. Mikrobit hajottavat haitta-aineita, tuottavat hyöty-yhdisteitä ja parantavat proteiinien hyväksikäyttöä. SIMBA hankkeessa tutkitaan voidaanko fermentoidulla tuotteella ehkäistä tyypin-2 diabeteksen puhkeamista.