Hankkeessa selvitetään lapinlehmän maidon tuotannon mahdollisuuksia, määrää ja maantieteellistä jakautumista. Tavoitteena on selvittää miten rodun maitoa ja sen hyviä ominaisuuksia voidaan hyödyntää nykyistä laajemmin. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on nostaa paikallisen alkuperäisrodun maidon jatkojalostusta ja siten edistää pienten ja keskisuurten maatilojen kannattavuutta. Lapinlehmän maidon käytön lisääntyminen edesauttaa edesauttaa myös rodun elpymistä.
kehittää toimintamalli ja –verkostoja, joiden avulla lapinlehmän maitoa voitaisiin kerätä ja jalostaa paikallisesti omaleimaisiksi tuotteiksi.
Kesto
1.2.2017–28.2.2018
Partnerit
LAPPARI –hanketta toteuttaa Lapin yliopiston Arktinen keskus yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen Vihreän teknologian yksikön kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin maatalousrahasto Lapin ELY –keskuksen kautta.