Siirry pääsisältöön

Embedding crop diversity and networking for local high quality food systems

DIVERSIFOOD Embedding crop div

DIVERSIFOOD, Horizon 2020 rahoittama -hanke kokoaa 22 partneria eri puolita Eurooppaa monipuolistamaan ruokakulttuuriamme ketjun eri osissa. Osallistavilla menetelmillä kehitetään paikallisten kasvilajien tuotantoa, kasvinjalostusta ja kuluttajalähtöistä jatkojalostusta. Hanke alkoi keväällä 2015 ja se jatkuu kevääseen 2019. Tutkimusta ja tiedonsiirtoa tehdään seitsemässä työpaketissa.

TP1: ´Consepts and methodologies developed with stakeholders´
TP2: ´Multiactor and on-farm evaluation´, jossa Luke mm. koordinoi paikallis- ja erikoiskasvien tiedonkeruuta kirjallisuuteen ja haastatteluihin perustuen. Lisäksi tuotetaan tietoa tattarin ravinteiden tarpeista.
TP3: ´Participatory crop improvement for local adaptation and producers´, jossa Luke tuottaa tietoa tattarin kylvösiemenen merkityksestä satoon.
TP4: ´Innovative biodiversity management´
TP5: ´Embedding diversity in the food supply chain´, jossa Luke selvittää pellon monimuotoisuuden ja ostokäyttäytymisen yhteyttä.
TP6: ´Dissemination´ osassa Luke on mukana tattariin liittyvän tiedon levityksessä.