Hankkeen tavoitteena on etsiä ympäri Suomen tutkitusti parhaimmat ja ainutlaatuisimmat suomalaiset aromihumalat markkinoille. Koko kasvi pyritään hyödyntämään, koska humalasta on moneksi. Humalan perimä analysoidaan lehtimateriaalista, kemialliset laatuanalyysit ja oluenpanotestaukset tehdään humalan kävyistä. Tulosten perusteella parhaimmat kannat valitaan taimilisäykseen. Hanke on osana suurempaa humala-hanketta.
Suomalaisia, vanhoja oluentuotantoon sopivia humalia kasvikuulutetaan ja saadaan koottua ilmoitetuista humalista humalatietokanta . Valitut humalat analysoidaan geneettisesti ja kemiallisesti ja niitä testataan oluenteossa. Valittuja tautivapaita humalia lisätään solukkoviljelyn avulla tulevaa taimituotantoa varten.
Kesto
1.4.2017–31.12.2018
Partnerit
viljelijät, panimot, Kansallinen Kasvigeenivaraohjelma, HAMK/Mustiala, KEUDA/Saaren Kartano